Boekrecensie: De mannenmaker door Petra Kruijt

De mannenmaker door Petra KruijtDe mannenmaker: Waar het over gaat

De uitgever zegt: “De mannenmaker heeft geen relaties, maar projecten: ieder halfjaar pikt ze een kansloze man op met de bedoeling hem te transformeren tot een gewild exemplaar. Dat is haar al meer dan twintig keer gelukt, maar nu kan ze ineens geen man meer vinden. Is de vijver leeg aan het raken, is ze te kritisch geworden, of is er meer aan de hand?”

De mannenmaker: Wat ik ervan vond

Een leuke chick-lit over een vrouw die nerdy mannen klaarstoomt om eindelijk een relatie met een vrouw aan te gaan. Over het algemeen werkt het: de mannen krijgen een relatie nadat zij met hen breekt. Zij weten niet dat ze proefkonijn zijn en denken een normale relatie met haar gehad te hebben. Zij gaat verder met de volgende man. Maar op een gegeven moment lukt het niet om een nieuwe man te vinden.

Het verhaal was leuk, maar ik kon me niet inleven in de hoofdpersoon en daardoor liet het me een beetje koud wat er nu precies gebeurde. Het verhaal was ook wat traag – ik zat erop te wachten dat ze een nieuwe vriend zou krijgen, maar dat gebeurde dus niet zo snel. Verder gebeurde er ook niet zo veel.

Het idee van het verhaal was leuk bedacht, maar ik denk niet zo geschikt voor een heel boek. Jammer, want een vorig boek van deze schrijfster vond ik wel erg leuk.


Mijn waardering: 3 sterren (van de 5)

Bladzijden: 256

Publicatie datum: 2013

Dit boek heb ik: geleend uit de bibliotheek

Extra: Van Petra Kruijt las ik eerder Twijfels over België. Lees hier mijn 5-sterren recensie.

Extra: Dit boek telt mee voor de Ik Lees Nederlands! Uitdaging

Ik Lees Nederlands!

Advertentie

4 reacties op “Boekrecensie: De mannenmaker door Petra Kruijt

    • Ja, dat gebeurt wel vaker, Anneke. Ligt misschien ook aan mijn interesse op het moment dat ik het las, maar ja, als je je niet kunt inleven in de hoofdpersoon, is het lastig het boek interessant te vinden.

  1. Pingback: Boekpresentatie Petra Kruijt | De Boekblogger

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s