Gelezen: Anna van Niccolò Ammaniti

Anna.PNGIk ben dol op futuristische/dystopische boeken, en daar valt deze ook onder. Net zoals bij verschillende andere boeken van het genre, is het ook hier een virus dat ervoor zorgt dat alles veranderd. Volwassenen overlijden, kinderen blijven in leven en moeten zich maar redden.

Anna en haar broertje gaat dat een hele tijd goed af, totdat haar broertje wordt ontvoerd. Dan blijken er nog heel veel andere kinderen te zijn, die een vreemde gemeenschap hebben gebouwd. Moet ze daar nu wel of niet heen? Hoe gevaarlijk is het?

Ammaniti houdt zich niet in: kinderen kunnen heel gemeen tegen andere kinderen zijn, en dat gebeurt hier dan ook. En zonder ouders veranderen hun ideeën over wat wel en niet kan nogal snel. Met het dijbeen van je overleden ouder rondlopen? Waarom niet? En het recht van de sterkste geldt, uiteraard.

Een geloofwaardig, maar geen prettig verhaal. Het einde is ook niet per se een nieuw begin, zoals je wel zou willen van een boek zoals dit. Dat vond ik eigenlijk wel mooi, achteraf gezien.

Ook gelezen van Ammaniti: Het laatste oudejaar van de mensheid (aanrader!), Jij en ikIk ben niet bangLaat het feest beginnen!, Ik haal je op ik neem je mee

 

2 reacties op “Gelezen: Anna van Niccolò Ammaniti

  1. Pingback: Anna – Niccolò Ammaniti | Lalagè leest

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s