Gelezen: Iets uitzonderlijk groots door Lawrence Hill

Van Lawrence Hill heb twee heel goede boeken gelezen: Het negerboeken The Illegal. En dan deze. Die viel wat tegen, helaas.

Waar gaat het over? De achterkant: Mahatma Grafton, belast met een beroemde naam, is pas afgestudeerd en gedesillusioneerd. Hij gaat gebukt onder de vloek van zijn generatie: een totaal gebrek aan interesse in de wereldproblematiek. Hij bemachtigt een baan als plaatselijke reporter en moet zich vooral bezighouden met buurtspektakel, moord en andere slachtofferverhalen. Als Mahatma betrokken raakt in de makkelijk ontvlambare discussie over de Franse taalstrijd in Manitoba, met al haar raciale ins en outs, komt hij tot de verrassende ontdekking dat hij zelf toch een sociaal bewustzijn heeft.

Ik vond dat het boek focus miste. Het verhaal ging van de hak op de tak. Daardoor wilde het ook niet zo boeien. Mahatma’s voortdurende strijd om iets van waarde te schrijven voor de krant vond ik niet bijster interessant. Wel heel leuk was hoe een bijstandstrekker uit Mahatma’s woonplaats beroemd wordt in Kameroen. En zo zitten er nog een paar erg grappige verhaallijnen in Iets uitzonderlijk groots.

Vergeleken met de twee eerder genoemde boeken vond ik het echter een beetje tegenvallen.

(Mijn twintigste boek alweer van dit jaar).

 

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s