Boek recensie: Tweestrijd door Linda Jansma

Tweestrijd van Linda Jansma

Een tijdje geleden las ik een voorpublicatie van dit boekje, zoals je kunt teruglezen in mijn Eerste Hoofdstukken blogje. Toen schreef ik al dat het me een leuk boek leek en dat ik graag de rest ook zou willen lezen.

Op Manuscripta kwam ik bij de stand van de uitgeverij de schrijfster zelf tegen. Het boek wilde ik toch al kopen en zij was zo aardig het te signeren. Eindelijk, tijdens de readaton van afgelopen weekend, kwam ik er aan toe om het te lezen. En ja, het was inderdaad zo goed als ik al gedacht had.

Tweestrijd: Waar het over gaat

Hanna woont met haar man Axel in een fantastisch mooie villa. Hij is gynaecoloog en zij, zij werkt thuis. Zij schrobt de vloeren en maakt het aanrecht schoon, zorgt dat er nergens een vuiltje te ontdekken is. Want voor Axel moet alles perfect zijn. Zo niet, dan bewerkt hij haar met zijn handen. Zij houdt heel veel van hem en probeert zo goed mogelijk voor hem en het huishouden te zorgen, maar ja, soms lukt het niet. Dat hij haar straft is dus haar eigen schuld.

Dan komt er een vrouwelijke rechercheur tegenover hen wonen, die bij de Utrechtse politie werkt. Zij, Sonja, vertrouwt het niet. Het huwelijk van Axel en Hanna lijkt perfect, maar Hanna doet een beetje vreemd, en ze lijkt ook regelmatig blauwe plekken te hebben. Sonja probeert erachter te komen hoe het precies zit met het voorbeeldige echtpaar wat uiteindelijk tot een groot drama leidt.

Tweestrijd: Wat ik ervan vond

In de proloog wordt een vrouw met een mes bedreigd, en uiteindelijk, gestoken. We weten lange tijd niet of dit nu wel of niet Hanna is. Waarschijnlijk wel, maar dat maakte het verhaal niet minder spannend.

Want ja, een spannend verhaal was het zeker. Geloofwaardig ook. Hoewel je misschien niet snapt hoe iemand bij zo’n man kan blijven, toch begreep ik Hanna wel een beetje (hoewel ik zo snel mogelijk mijn biezen zou pakken!). Ze houdt van hem en is zo geïndoctrineerd door hem dat ze echt denkt dat zíj fout zit en klappen verdient. Ook vanwege een gebeurtenis in het verleden voelt ze zich verplicht bij hem te blijven.

Als lezer kun je alleen maar hopen dat ze zo weinig mogelijk geslagen wordt en dat ze hoe dan ook bij haar man wegkomt. De komst van Sonja in het huis aan de overkant lijkt een uitkomst te zijn, maar in eerste instantie lijkt Sonja de zaak alleen maar erger te maken.

Ik zat helemaal in dit boek en wilde ook telkens zo snel mogelijk verder lezen. De situatie waar Hanna in zat moest gewoon opgelost worden en graag zo snel mogelijk. En ik bleef hopen dat Sonja snel een reden zou vinden om Axel te arresteren.

Een heel spannend boek dat ik niet weg wilde leggen!


Mijn waardering: 4.5/5

Bladzijden: 320

Publicatie datum: 2012

Dit boek heb ik: gekocht tijdens Manuscripta (gesigneerd)

Extra: Dit boek las ik voor de RIP VII Challenge RIP VII

Advertentie

10 reacties op “Boek recensie: Tweestrijd door Linda Jansma

  1. Pingback: The R. I. P. VII Event – Finished! « Leeswammes' Blog

  2. Pingback: Nieuwe Boeken! | De Boekblogger

  3. Pingback: Boek recensie: Houvast door Linda Jansma | De Boekblogger

  4. Pingback: Boekrecensie: Verbroken door Linda Jansma | De Boekblogger

  5. Pingback: Gelezen: Judas Kus door Linda Jansma | De Boekblogger

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s