Weer Weerwater

routeAfgelopen zondag ben ik naar Almere geweest. De eerste keer in tien jaar, de tweede keer in mijn leven. Ik mocht mee met een wandeling met Renate Dorrestein, wiens boek Weerwater, dat zich afspeelt in Almere, ongeveer twee jaar geleden is uitgekomen. Nu is er ook een wandeling langs de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt.

Ter ere van het uitkomen van het wandelingboekje van de VVV (overigens kun je ook op de fiets of per auto de Weerwaterroute doen), ging Renate Dorrestein eenmalig met een aantal lezers op stap.

Nu bleek al meteen toen ik de stad inliep, dat Almere niet bang is van moderne architectuur. Tjonge, er staat heel wat moois (als je daarvan houdt, natuurlijk).

dorresteinVanaf de VVV liepen we een rondje door de binnenstad van Almere, met uiteraard veel aandacht voor het Weerwater, een meer in het centrum. Renate vertelde onderweg over de plaatsen waar verschillende gebeurtenissen in het boek plaatsvonden. Ook liep er een wethouder mee, tevens vrijwillige city guide, die veel algemene weetjes over Almere en de gebouwen wist te vertellen. Zo werd er bij elke plaats een tijdje gestopt en uitleg gegeven.

Het was allemaal heel informeel en informatief. Renate vertelde uiteraard ook over het schrijfproces en hoe ze bepaalde problemen moest oplossen om het verhaal kloppend te maken. Zo ging ze naar verschillende instanties, zoals het energiebedrijf, om onderzoek te doen voor het verhaal. Omdat ze niet wilde dat iemand voortijdig zou ontdekken waar het boek over zou gaan, stelde ze dan heel veel vragen, terwijl ze maar in één of twee specifieke dingen geïnteresseerd was. En dan hoopte ze maar dat het niet duidelijk was om welke vraag het haar eigenlijk ging.

AlmereWe kwamen ook nog langs het tuinhuisje van glas waar Renate een aantal weken als gastschrijver mocht logeren. Heel toepasselijk is het adres Fantasie 1. Jammer dat we het huisje niet even van dichtbij konden bekijken, vond Renate – er stonden heggen voor – maar ja, met 15-20 mensen zou dat wel een invasie zijn. Renate had duidelijk buiten de waard gerekend, in de vorm van de eigenares (en architect) van het huis, want toen die ontdekte dat er een groep mensen voor haar huis stond, mochten we allemaal even een kijkje binnen nemen. Heel leuk om te zien waar de kinderschoenen van Weerwater zich bevonden! En wat een mooi gebouw!

Renate signeerde onze boeken en bij de VVV kregen we nog een leuke goodiebag met informatie over Almere en natuurlijk ook de Weerwaterroute, om nog eens te lopen.

***

 

Foto Credit
Ik heb zelf geen foto’s genomen. Als ik dat wel doe, ben ik soms drukker bezig met het nadenken over mooie fotomomenten dan van het genieten van het event. Ook nam niemand anders foto’s dus ik was ook ietsje verlegen, om eerlijk te zijn. Sommige slimme bloggers nemen hun eigen fotograaf mee! Niet bij deze wandeling, trouwens. Er waren verder geen bloggers bij voor zover ik weet.
De foto’s die je hier ziet, zijn van de volgende brochures van de VVV Almere: Renate Dorrestein Weerwaterroute en Almere Cityguide.
door Leeswammes Geplaatst in Boeken Getagged

3 reacties op “Weer Weerwater

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s