Meet & Greet met Edith de Wit van In de voetsporen van de heldin

heldin_boekAfgelopen zaterdag was ik bij de Meet & Greet/workshop van Edith de Wit in de mooie bibliotheek van Amersfoort. Die bibliotheek is sowieso een reisje waard, maar de workshop was ook bijzonder leuk.

Edith de Wits boek, In de voetsporen van de heldin, gaat over de opbouw die veel verhalen delen, maar kijkt daarbij ook naar jouw eigen verhaal. Een heldinnenavontuur begint vaak thuis, met een heldin in een doodgewoon leventje, maar ze heeft er wel een beetje genoeg van. Dan komt er iets dat haar aanspoort om actie te ondernemen; eerst vindt ze dat nog eng, maar ze krijgt hulp of wijze raad van iemand, en daar gaat ze! Dan is ze onderweg en zijn er nog verschillende andere stappen die de heldin onderneemt om uiteindelijk al dan niet als een nieuwe versie van haarzelf weer uit het avontuur thuis te komen.

edith

In de workshop beschreef Edith de verschillende stappen aan de hand van filmfragmenten en verhalen die we allemaal kennen, zoals sprookjes. Ook liet ze zien hoe deze stappen gerelateerd zijn aan ons eigen leven. In het boek staan deze verhalen ook, en er zijn ook interviews met mensen die een ‘heldinnenverhaal’ hebben meegemaakt. Per stap zijn er vragen voor jezelf, om eens na te gaan wat jouw eigen verhaal is. Wat heb je meegemaakt, en waar gaat de reis (misschien wel) naartoe?

allebloggers

Bloggers met het boek van Edith de Wit. Bron: Shyama in Boekenland

 

Het boek is dus zowel interessant om eens na te gaan op welke manier verhalen in elkaar zitten en om te gebruiken als om meer inzicht in je eigen verhaal te krijgen. Heel toegankelijk en bepaald niet technisch. Het idee van de reis van de held(in) is niet nieuw, maar wordt hier wel erg leuk besproken. De link naar je eigen verhaal is interessant, maar misschien ook een beetje eng. Op de website van de auteur staat een werkboek dat gedownload kan worden, om echt aan de slag te gaan met je eigen verhaal.

De ochtend in de Amersfoortse bieb was inspirerend en gezellig. Nu maar eens aan de gang met mijn eigen verhaal!

Advertentie

5 reacties op “Meet & Greet met Edith de Wit van In de voetsporen van de heldin

  1. Wat een mooie bieb! En wat een leuke workshop lijkt me dat! Mijn dochter heeft mij een Mam vertel eens boek gegeven om in te vullen, maar ik denk dat ik met behulp van dit boek een veel beter boek voor haar kan schrijven!

    • Ik vind het zelf niet kinderachtig, Sigried, maar het wekt misschien die indruk omdat het veel over sprookjes gaat. Ik vond het zelfhulp aspect van het boek wat zwak, maar heb (nog) niet de extra download aangevraagd. Misschien dat het daardoor meer een zelfhulpboek wordt.

      • Het werkboek bevat meer vragen en ook een aantal opdrachten. Voor mensen die met dit boek aan de slag willen, lijkt me dat echt een meerwaarde (ook al omdat er plaats gelaten wordt om zelf ideeën op te schrijven). Het sprookjesmotief lag me gewoon niet, denk ik.

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s