Gelezen: In de familie door Joyce Spijker

familieOp de achterkant: Nina Satijn is een jonge fotografe, op zoek naar haar plek in het leven. Ze is single na een lange relatie en vindt steun bij haar oma Emma, die haar na de vroege dood van haar moeder voornamelijk heeft opgevoed. Nina’s vader Boudewijn, minister van Justitie en Veiligheid en bij een volgende kabinetsperiode in de race voor het premierschap, heeft zich tijdens de opvoeding nauwelijks om haar bekommerd en hertrouwde al snel met de mooie Marsala.

Als Nina op een dag bij Emma op bezoek gaat, vindt ze haar op de grond in de woonkamer in haar huis in Wassenaar. Vermoord. Ze besluit alles op alles te zetten om de dader te vinden en de dood van haar geliefde oma te wreken.

Ik had net een boek gelezen waar ik ongelooflijk lang (voor mijn doen) over gedaan had – zeker meer dan anderhalve week – en was wel toe aan iets snels. Dat was dit boek zeker! Ik heb het in een weekend gelezen.

Ik was even bang dat het over een politieke intrige zou gaan – daar ben ik niet zo dol op – maar dat viel mee. Er zijn volgende week verkiezingen en Boudewijn, Nina’s vader, wordt mogelijk de nieuwe minister-president. De moord op zijn moeder komt hem slecht uit, hij is heel druk bezig met de verkiezingen. Valentijn, die regelmatig bij Nina’s oma over de vloer kwam, wordt verdacht van de moord. Hij is een wat aparte man en heeft al eens tbs gehad. Nina gelooft niet dat hij het gedaan heeft en gaat op onderzoek.

Nina gaat een beetje willekeurig te werk in haar onderzoek naar Valentijn (om te bewijzen dat hij het niet gedaan heeft). Ze is eigenlijk niet bezig met de vraag wie het dan wel gedaan heeft. Zo is dit verhaal eigenlijk geen whodunit maar een ‘whodunitnot’. Wel leuk voor de verandering.

De hoofdstukken worden verteld vanuit het perspectief van verschillende personages, waardoor je iets meer dan, bijvoorbeeld, Nina, weet, maar ook lang niet alles om de moorden op te lossen. Wel weet je dat ze op een gegeven moment in gevaar is terwijl zij dat zelf nog helemaal niet weet. Spannend!

Het leest lekker weg en is zeer geschikt voor een rustig weekend of om mee te nemen op vakantie. Het verhaal is niet te ingewikkeld, zodat je dit rustig in stukjes kan lezen – maar het is dus ook heel geschikt om lekker in door te lezen. Een aanrader!

Dit boek heb ik van de uitgever ontvangen voor recensie.

Eén reactie op “Gelezen: In de familie door Joyce Spijker

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s