Gelezen: Broer van Esther Gerritsen

broer

Het nut van een boekenweekgeschenk is volgens mij, dat je mensen aan het lezen krijgt die het anders misschien niet zo gauw doen. En het is natuurlijk ook een leuk cadeautje voor mensen die regelmatig een boek kopen.

Ik denk dat Broer er goed in slaagt om mensen aan het lezen te krijgen of te houden. In die overvolle trein zal het misschien niet lukken – je mag op de laatste zondag van de Boekenweek gratis reizen met je boekenweekgeschenk – maar hopelijk lezen ze toch een paar bladzijden en de rest een andere keer.

Het is een heel toegankelijk boek, een mooi verhaal over een vrouw die alles op order heeft, behalve … haar leven. Zolang ze aan het werk is, lijkt alles goed te gaan, maar haar relatie loopt niet zo lekker. Dan komt haar broer plotseling weer in haar leven, een heel ander type dan zijzelf. Helaas lijkt iedereen, behalve zij, de aanwezigheid van de broer wel op prijs te stellen. Ze hebben zelfs grote lol met hem! Door haar broer te observeren, leert de vrouw zichzelf beter kennen.

Ik had nog nooit wat van Esther Gerritsen gelezen, maar daar ga ik verandering in brengen. Dit is een prachtig boekje over een vrouw en haar relatie met haar broer en andere mensen. Een aanrader!

De verrekijker door Kees van KootenEen afrader daarentegen, is De verrekijker van Kees van Kooten, een boekenweekgeschenk van een paar jaar geleden dat ik ook deze week gelezen heb – heel toevallig, want ik was bezig met de V in mijn te-lezen kast. Dat boekje heb ik niet uitgelezen. Het was eerder een verzameling van gedachten dan een verhaal. Het hoofdverhaal is een onderzoek van de schrijver naar de verrekijker die zijn vader hem heeft nagelaten, maar tussendoor weidt de schrijver uit over allerlei zaken die zijdelings te maken hebben met iets wat hij op dat moment beschrijft. Niet voor mij, helaas, dus dit boekje heb ik aan de kant gelegd.

Dit waren het zestiende en zeventiende boek van dit jaar. 🙂

4 reacties op “Gelezen: Broer van Esther Gerritsen

  1. Pingback: Het boekenweekgeschenk van 2016 | Lalagè leest

  2. Ja, Broer is een heel goed Boekenweekgeschenk! Ik kende twee andere boeken van haar die ik goed (Kleine miezerige god) en minder (superduif) vond.Maar dit vind ik heel goed, een toptien onder de Boekenweekgeschenken, waar KvK helaas zeker niet bijhoort.Hij is weer eens te leuk, te veel-die overbodige agenda-aantekeningen bv-leidt allemaal af. Mijntop 5 BWG’s : 1. De Zwaardvis, Hugo Claus!1989 2. Weerborstels (1992) AFTh van der Heijden 3 De nacht der Girondijnen(1959) Jacques Presser 4. De Glazen brug (1986) Marga Minco 5. Heldere Hemel,2012, Tom Lanoye. Maar daar zitten Esther Gerritsen en Renate Dorrestijn valk onder!.

  3. Broer van Esther Gerritsen zou me zeker ook aanspreken, zo te lezen. Ik lees heel graag en doe dit jaar voor het eerst mee aan zo’n book challenge. Ik kom hier dus zeker terug om inspiratie op te doen ;-).

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s