Gelezen: Tegenlicht van Esther Verhoef

Tegenlicht van Esther VerhoefMijn dertiende boek van dit jaar alweer! Eentje dat lekker weg leest, maar waar ik ook af en toe met moeite weer naar terugkeerde. Lange boeken zijn heerlijk als het verhaal spannend of mooi is, maar in dit geval vond ik de bijna 600 bladzijden wel wat veel. Er gebeurt misschien net wat te weinig.

De hoofdpersoon, Vera, woont met haar man in een verbouwde bank, lekker luxe en modern. Maar het huwelijk is wankel, en het is maar de vraag of ze samen verder zullen gaan. Vera’s verleden speelt een grote rol in haar leven: haar moeder zat regelmatig in een psychiatrische inrichting en Vera werd daar weg gehouden door haar overheersende vader en oma.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Vera, afwisselend in het heden en in het verleden. Hoewel Vera het moeilijk had in het verleden, leek zij zich wel te redden. Nu, in het heden, gaat het steeds slechter met haar. Ze komt steeds meer alleen te staan, en is bang dat ze net zo als haar moeder zal worden.

Of het nog goed komt, vertel ik niet. Zoals gezegd duurt het wel heel lang voor je daar achter komt.

3 reacties op “Gelezen: Tegenlicht van Esther Verhoef

  1. wat ik van Verhoef,Noort,Pauw,Vlugt etc ken-niet veel, geef ik toe-is dat ik het zo saai vindt, zo netjes beschreven-er ontbreekt spanning.Niet in het verhaal dat gaat best goed, maar het is zo saaaaaai, zo beschaafd en spanningsloos opgenoteerd.

  2. Die staat ook nog in de boekenkast hier. Ben altijd wel fan geweest van Verhoef. Maar deze klinkt wat minder dan andere van haar. Ben benieuwd!

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s