Gelezen: Sterrenhemel door Colleen Hoover

sterrenhemelHet negende boek van 2016 alweer. En nee, dit is inderdaad niet het soort boek dat ik regelmatig lees. Ik las het omdat ik boeken uit mijn nog-te-lezen kast aan het lezen ben die met een S beginnen. Deze had ik al een hele tijd geleden gekregen van de uitgever (Zomer & Keuning) bij een chicklit middag.

Dit is een New Adult boek, en dat maakt het ook wel weer interessant want het was mijn eerste NA boek. Ik weet nog precies dat ik mijn eerste Young Adult boek las, circa 2006, en dat was Twilight. Ik vond dat toen een erg origineel boek dat ik met heel veel plezier las. Verder dan deel 2 ben ik echter niet gekomen; toen was de lol er wel weer af.

Om dan maar meteen even over het vervolg van Sterrenhemel te beginnen: ja, die is er, Sterrenregen, en nee, die ga ik niet lezen.

Sterrenhemel begon niet heel anders als Twilight: meisje, nieuw op school, ontmoet spannende maar gevaarlijke jongen. Het begint als een soort van liefdesverhaal met veel aantrekkingskracht en afstandelijkheid. De eerste kus, daar wordt veel over gepraat, maar het duurt eeuwen voordat er iets gebeurt. Verwacht uiteindelijk wel wat sex, maar het wordt niet heel breed uitgemeten. Veel dramatische ik-hou-zoveel-van-jou scenes, maar het drama verplaatst zich langzaam naar een verhaal uit het verleden van Sky, de hoofdpersoon. Veel detectivewerk is niet nodig om erachter te komen wat er precies gebeurd is, maar het is wel een interessant verhaal.

 

3 reacties op “Gelezen: Sterrenhemel door Colleen Hoover

  1. Absoluut een goed boek! Ik houd toch altijd wel van dramatische boeken waar de ene drama de andere op volgt. Een minpuntje vond ik dat de letters behoorlijk klein waren. Dit komt ook wel door mijn leeftijd, maar bij ieder ander boek heb ik daar geen last van. Daarom maar een goedkope vergrootglas gekocht en toen deed die het eigenlijk prima.

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s