Boekrecensie: De laatste vier dagen van Paddy Buckley door Jeremy Massey

De laatste vier dagen van Paddy Buckley: Waar het over gaat

De laatste vier dagen van Paddy Buckley door Jeremy MasseyUitgeverij Brandt zegt: ‘Weduwnaar Paddy Buckley werkt al jaren voor Gallagher’s, een gerenommeerde uitvaartonderneming in Dublin. Na een gedenkwaardige amoureuze ontmoeting met een cliënte rijdt hij ’s nachts met zijn auto een overstekende voetganger aan. Als hij bij de man neerknielt om hem bij te staan, herkent hij hem. Het slachtoffer is Donal Cullen, de broer van de beruchtste maffiabaas van Dublin. Donal is dood.

De volgende ochtend belt de familie van Donal de uitvaartonderneming met het verzoek diens begrafenis te regelen. Tot zijn ontzetting krijgt Paddy de opdracht langs te gaan bij de maffiabaas Vincent Cullen en zijn bende. Vincent is niet alleen intens bedroefd, maar ook witheet van woede: als hij degene vindt die zijn broer heeft aangereden, zo verzekert hij Paddy, heeft diens laatste uur geslagen.’

De laatste vier dagen van Paddy Buckley: Wat ik ervan vond

Dit is een hartstikke leuk boek over een uitvaartondernemer die een paar vreemde dagen meemaakt. Het begint al met de weduwe van een net overleden man. Er gebeurt iets waar maar beter niet over gesproken kan worden, en dat doet Paddy dus ook maar niet. Hij verwacht dat zijn geheim vanzelf wel uit zal komen, wat hem een paar stressvolle dagen oplevert. Maar dat is nog niets vergeleken bij de stress die hij krijgt als blijkt dat hij de broer van een maffiabaas heeft doodgereden. Niemand heeft het zien gebeuren, maar Paddy is toch als de dood dat hij op de een of andere manier ontmaskerd zal worden.

Gelukkig heeft Paddy ook een aantal collega-vrienden die bereid zijn hem te helpen. Paddy heeft een van hen diezelfde week nog zeer creatief geholpen met een situatie waarin twee lijken verwisseld werden. Op een eigenlijk wel voorspelbare maar toch onverwachte, creatieve manier wordt Paddy op zijn beurt uit een situatie geholpen waarin hij achterna gezeten wordt door de werknemers van de maffiabaas.

Dit boek leest heerlijk door en hoewel het geen thriller is, zit je toch wel een beetje met Paddy’s problemen in je maag. Als dat maar goed komt! Maar ja, dat zal wel niet … Het boek heet niet voor niets De laatste vier dagen van Paddy Buckley. Toch wel spannend, dus, hoe dat af gaat lopen!


Mijn waardering: 4,5 van de 5 (goed tot zeer goed)

Bladzijden: 304

Publicatie: 2015 (oorspronkelijke, Engelse uitgave: 2015: The Last Four Days of Paddy Buckley; vertaald door René van Veen)

Dit boek heb ik: voor recensie ontvangen van uitgeverij Brandt

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s