Team Boekbloggers en de Qwerty en Azerty Quiz (2)

Team boekbloggers
Net als vorig jaar (zie mijn verslag) deed er ook dit jaar een team boekbloggers mee aan de Qwerty & Azerty Literatuurquiz afgelopen donderdag in De Brakke Grond in Amsterdam. Ons team bestond uit Inge van Ingeleest, Jenny van Jenny’s Bookcase en Tessa van TessaHeitmeijer.

Team Boekbloggers

Judith, Tessa, Jenny en Inge

Moeilijke, moeilijke vragen moesten wij beantwoorden; vooral die over Belgische literaire aangelegenheden vonden wij lastig of onmogelijk. Er waren vragen die we allemaal wisten, vragen die één persoon wist, vragen waar twee van ons zich over beraden terwijl de andere twee geen idee hadden waar het over ging, en dus ook vragen waarbij we elkaar in de ogen keken en de schouders ophaalden…

Toch wisten we ook best wel wat, hoor! Zo wisten we dat de eerste keer dat Kuifje in kleur werd gedrukt in 1941 was en dat het lichamelijk ongemak in de titel van een boek van Knut Hamsun dat ook door Leon de Winter’s Hoffman werd beleefd, honger was. Ook wisten we dat het sigarettenmerk van het pakje op de voorkant van De laatste roker (W.F. Hermans) Gauloises was, het schaap van Annie M.G. Smidt Veronica heette, en het aantal dat genoemd wordt in de Engelse titel van De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet, 1000 was.

Inge en ik dachten héél lang na over de titel van een boek van Jaap Scholten, waar het antwoord Dit zijn de namen van Tommy Wieringa bleek te zijn. Tja. Tessa noemt in haar mooie verslag over deze avond nog meer al dan niet goed beantwoorde vragen.

Na vorig jaar (16/17e plaats) had ik me voorgenomen me vooral eens goed in de Vlaamse literatuur te gaan verdiepen, maar ach, een jaar is zó weer voorbij… Toch haalden we nog een 12e plaats (van de 23) en daar waren we best tevreden mee.

Dit won ons team:

Gewonnen

Omdat we een fout op het antwoordformulier hadden ontdekt mochten we, in de pauze al, ook nog ieder een extra boek uitkiezen. De hoogte van de stapel boeken die een team kon winnen hing af van de behaalde positie. De verdeling van de buit verliep zonder problemen. Ik ben uiteindelijk met de volgende boeken (en Dvd’s) naar huis gegaan:

BoekenVooraf hadden we ook nog gezamenlijk gegeten. Alles bij elkaar was het een heel gezellige avond!

Volgend jaar weer!

door Leeswammes Geplaatst in Boeken Getagged

4 reacties op “Team Boekbloggers en de Qwerty en Azerty Quiz (2)

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s