Boekrecensie: Succesvol publiceren op Amazon door Liesbeth Heenk

Succesvol publiceren op Amazon door Liesbeth HeenkSuccesvol publiceren op Amazon: Waar het over gaat

Beschrijving van bol.com: ‘Het publiceren van een e-book op Amazon wint ook in Nederland en België steeds meer aan populariteit vanwege de hoge royalty’s, de wereldmarkt en het gebruikersvriendelijke systeem. In dit handboek is het hele publicatie proces van A-Z beschreven: welke specifieke elementen moet een e-book bevatten (anders dan een gedrukt boek!), hoe formatteer en converteer ik een document, hoe werkt het uploaden naar Amazon, en hoe zorg ik er voor dat mijn e-book vaak wordt gedownload? Het handboek gaat hoofdzakelijk over het promoten van het e-book op Amazon, iets wat veel aandacht vergt.’

Succesvol publiceren op Amazon: Wat ik ervan vond

Omdat ik in mijn beroep met schrijvers te maken heb, wilde ik graag eens weten hoe dat nu zat met het publiceren naar Amazon. Tienduizenden mensen hebben dat al gedaan, dus hoe moeilijk kan het zijn, maar toch, hoe doe je dat, en hoe doe je dat op een goede manier?

Dit boek is vooral bedoeld voor mensen die geld willen verdienen aan hun e-boek en daar ook een beetje moeite voor willen doen. Zet je een boek op Amazon, dan staat het tussen miljoenen andere boeken. Maar er zijn wel manieren om te zorgen dat jouw boek toch aandacht krijgt en recensies krijgt (hoe meer – goede – recensies, hoe meer kans dat mensen je boek gaan kopen).

Het boek is geschreven voordat Amazon een webwinkel in Nederland kreeg, maar het principe van hoe je een boek upload is natuurlijk grotendeels hetzelfde als de hier beschreven procedure voor amazon.com. Houd er ook rekening mee dat boeken in het Nederlands een veel kleinere markt hebben dan boeken in het Engels, dus kun je – goed! – Engels schrijven, doe dat dan vooral.

Alle voordelen en nadelen van het publiceren op Amazon worden op een rijtje gezet. Het boek beschrijft ook in detail hoe je, nadat je boek dan bij Amazon op de virtuele planken staat, het kan gaan promoten. Behalve tips bevat het boek ook vele links naar websites waar je je boek kunt aanmelden om het te promoten.

Het dunne boekje is wel aan de prijzige kant (€18.09) maar als jij een goed boek hebt geschreven, dan zullen de tips in dit boekje je zeker helpen om veel meer aan je boek te verdienen dan je zonder deze hulp zou kunnen.


Mijn waardering: 4 (van de 5)

Dit boek heb ik: van de auteur gekregen in ruil voor een recensie

Aantal bladzijden: 94

Gepubliceerd in: 2014

Extra: Dit boek telt mee voor de Ik Lees Nederlands! uitdaging (4/20).ILN

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s