Boekrecensie: Slaap zacht, Johnny Idaho door Auke Hulst

Slaap zacht, Johnny Idaho door Auke HulstSlaap zacht, Johnny Idaho: Waar het over gaat

De uitgever zegt: ‘Een tiener met een missie, een terminale bankier en een wetenschapper gaan op zoek naar de sleutel tot het eeuwige leven. Zij komen samen op de Archipel, een zwaarbewaakte eilandstaat in de Stille Oceaan, en dompelen zich onder in deze nieuwe wereld. Wat drijft ze? En op welke manier zijn ze onherroepelijk met elkaar verbonden?

Slaap zacht, Johnny Idaho is een grootse roman waarin Auke Hulst hedendaagse thema’s als economische apartheid en mind control koppelt aan menselijke gevoelens als liefde, wraak, angst voor de dood en de hunkering naar het eeuwige leven.’

Slaap zacht, Johnny Idaho: Wat ik ervan vond

Heerlijk, een post-apocalyptisch(-achtig)e roman! Hoe is het leven als het niet meer is zoals het nu is? De Archipel is een nieuwe groep eilanden, waar je niet zomaar komt te wonen. Zonder geldig ID ben je nergens. Maar als je vingerafdruk niet in het systeem staat, zorg je dat je een vinger krijgt van iemand die er wel in staat! 🙂

In dit boek volg je de avonturen van drie mensen. Eén woont op het hoogste eiland, Executive, waar het nog goed toeven is. Het eiland bestaat voornamelijk uit golfbanen en bossen. Willem Gerson is de baas van een groot bedrijf, maar is nu stervende. Hij hoopt dat zijn medewerkers op tijd een medicijn voor hem hebben.

EĂ©n van die medewerkers is Hatsu Hamada, een wetenschapper. Zij wordt er gek van hoe ze constant in de gaten wordt gehouden. Als ze laat op haar werk aankomt en zegt dat ze zich niet lekker voelde, is het meteen na te gaan of dit klopt.

Johnny Idaho is een illegaal. Hij heeft dus zo’n vinger van een ander. Wat hij precies wil is onduidelijk maar hij redt zich prima op de voor hem onbekende eilandengroep.

Door mensen uit de verschillende lagen van de bevolking te volgen kom je er al snel achter dat ze allemaal gebukt gaan onder de regels van hun wereld. Rijk en arm, er is geen ontsnappen. Wie nu precies de baas is, is niet duidelijk.

Een boek dat lekker weg leest en veel stof tot nadenken geeft. Ook leuk: de interactieve kaart van de eilandengroep op de website van de auteur.


Mijn waardering: 5 (van de 5)

Dit boek heb ik: geleend uit de bibliotheek

Aantal bladzijden: 383

Gepubliceerd in: 2015

Extra: Nog een aanrader over een toekomstige wereld zonder privacy – Blind Faith door Ben Elton

Extra: Dit boek telt mee voor de Ik Lees Nederlands! uitdaging (2/20).ILN

2 reacties op “Boekrecensie: Slaap zacht, Johnny Idaho door Auke Hulst

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s