Boekrecensie: De dinsdagvrouwen door Monika Peetz

De dinsdagvrouwen door Monika PeetzDe dinsdagvrouwen: Waar het over gaat

De uitgever zegt: ‘Eén keer per jaar gaan de dinsdagvrouwen samen een weekendje weg, maar dit jaar is alles anders: tijdens hun pelgrimstocht over de Jakobsweg komen de vijf vriendinnen een geheim op het spoor dat hun leven op zijn kop zet en hun vriendschap hevig op de proef stelt.’

De dinsdagvrouwen: Wat ik ervan vond

In dit verhaal gaan vijf vrouwen, niet allemaal gelovig, op pelgrimstocht, omdat de onlangs overleden man van Judith zijn tocht niet heeft kunnen afmaken. Onderweg komen ze zichzelf tegen, maar ook ontdekken ze van elkaar dingen waar ze geen weet van hadden.

Eigenlijk een soort coming-of-age roman over volwassen vrouwen. Op de moeilijke reis ontdekken ze allemaal wat ze nu echt willen in het leven, of in ieder geval, wat ze zeker niet meer willen.

Best leuk, omdat ik zelf ook van een zekere leeftijd ben. Aan de andere kant wordt er erg regelmatig van perspectief gewisseld, waardoor je van de ene naar de andere personage gaat en weer terug. Daardoor doet het verhaal een beetje rommelig aan. Ook leer je daardoor de individuele vrouwen niet zo goed kennen en ik haalde twee van hen regelmatig door elkaar. Met geen van hen voelde ik een band.

Toch leest het lekker weg. Er zitten een paar leuke verrassingen in het verhaal. Ook de beschrijving van de pelgrimstocht (de ontberingen!) was interessant.

Een leuk tussendoortje.


Mijn waardering: 3,5 sterren (van de 5)

Dit boek heb ik: gewonnen van de uitgever tijdens Manuscripta 2012

Aantal bladzijden: 278

Gepubliceerd in: 2011 (oorspronkelijke Duitse editie, 2010, Die Dienstagsfrauen)

Vertaald door: Bonella van Beusekom

 

4 reacties op “Boekrecensie: De dinsdagvrouwen door Monika Peetz

  1. Helemaal met je eens Judith! Een leuk tussendoortje. Die heb je soms ook af en toe nodig. Maar voor mij niet indrukwekkend genoeg om nog eens aan een boek van Monika Peetz te beginnen.

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s