Boekrecensie: De taarten van Marie door Claire Sandy

De taarten van Marie door Claire SandyDe taarten van Marie: Waar het over gaat

De uitgever zegt: ‘Marie Dunwoody probeert alle bordjes draaiende te houden: haar tandartspraktijk (haar concurrent betrekt een pand in de straat), haar huwelijk (haar mans baan staat op de tocht), haar tienerzoon Angus (die duidelijk iets verzwijgt, maar wat?) en haar negenjarige tweeling Iris en Rosie (die op hun eigen manier voor het gezin zorgen). Ondertussen komt ze overal haar buurvrouw tegen, de perfecte Lucy die haar leven in balans heeft en geroemd wordt om haar bakkunsten.

Marie voelt dat ze faalt. Maar dan krijgt ze het beste bakboek aller tijden in handen en weet de oplossing: als ze de perfecte cake kan bakken, dan volgt de rest vanzelf!’

De taarten van Marie: Wat ik ervan vond

Een heerlijk boek in de trant van Vier plus één (Jojo Moyes). Niet het verhaal zelf, wel het gevoel dat je erbij krijgt. Zo’n lekker Brits boek met alledaagse en minder alledaagse problemen.

Marie neemt voor de zoveelste keer een gekochte in plaats van (zoals gevraagd) een zelfgebakken taart mee naar het schoolfeest van haar kinderen. Elke keer weer neemt ze zich voor zo’n mooie taart te bakken als haar vreselijke buurvrouw Lucy, maar elke keer komt het er niet van.

Toch gaat ze op een gegeven moment aan de slag met een kookboek van Mary Berry (een van de presentatrices van The Great Britsh Bakeoff, waar Heel Holland Bakt op gebaseerd is). Eerst mislukt alles wat ze probeert, maar ze zet door, en zelfs haar man slaat aan het bakken.

Er zijn ook allerlei verwikkelingen rondom andere personages in Marie’s leven, maar de meeste verhaallijnen komen uiteindelijk bij elkaar. Vooral leuk waren de buurvrouw (die toch niet zo vreselijk blijkt te zijn), de buurman die door de achtertuinen glipt, Marie’s receptioniste die graag aan de man wil (maar alle mannen viespeuken vindt), en het liefdesverhaal van zoon Angus.

Grappig en ontroerend. Er staan helaas geen recepten bij, maar bij mijn boek zat wel een recepten/opschrijfboekje met een aantal bakrecepten uit verschillende, in het Nederlands vertaalde kookboeken.


Mijn waardering: 4 sterren (van de 5)

Dit boek heb ik: voor recensie van uitgeverij De Fontein

Aantal bladzijden: 400

Gepubliceerd in: 2014 (oorspronkelijke Engelse editie, 2014, What Would Mary Berry Do?)

Vertaald door: Mechteld Jansen

 

2 reacties op “Boekrecensie: De taarten van Marie door Claire Sandy

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s