Boekrecensie: Efter door Hanna Bervoets

Efter door Hanna BervoetsEfter: Waar het over gaat

De uitgever zegt: ‘Efter speelt in een nabije toekomst waarin artsen en wetenschappers verliefdheid als psychische aandoening zijn gaan beschouwen. De medische industrie springt gretig op de nieuwe diagnose in. Er openen klinieken tegen liefdesverslaving. En farmaceut Fizzler wil als eerste een geneesmiddel tegen verliefdheid op de markt brengen: Efter.

In Efter volgen we negen personages die met de introductie van het medicijn te maken krijgen. De pr-man die Efter in de markt moet zetten. Een pubermeisje dat voor het eerst verliefd wordt. Een journaliste die onraad ruikt. Allemaal hebben ze een eigen agenda, allemaal worstelen ze met eigen problemen en twijfels, allemaal proberen ze orde aan te brengen in een steeds chaotischer werkelijkheid. Wat zij niet weten, is dat hun individuele keuzes en beslissingen een noodlottige reeks gebeurtenissen in gang zetten.’

Efter: Wat ik ervan vond

Het was geen liefde op het eerste gezicht. Erger nog, ik heb de relatie voortijdig beëindigd. Ik had al van anderen gehoord dat het even duurt om van Efter te gaan houden, maar na 130 bladzijden hield ik het voor gezien.

Met Efters oudere broer, Alles wat er was, had ik een fantastische relatie. Tjonge, wat waren we verliefd! Ik kon het niet laten iedereen over hem te vertellen en ik geloof dat ik heel wat mensen zijn richting op gestuurd heb.

Maar met Efter kreeg ik moeilijk contact. Hij ziet er prima uit, daar niet van, maar ik kon geen hoogte van hem krijgen. Ik vond het niet gezellig met hem. Hij kletste nogal, maar wat hij vertelde interesseerde me eigenlijk niet zo. Alleen wat hij vertelde over een meisje in een inrichting vond ik wel interessant, maar ook dat was nogal vaag. Er waren geen mensen die ik sympathiek vond of waar ik meer over wilde weten. Af en toe had ik een vraag, maar die beantwoordde Efter dan weer niet; hij ging gestaag door met zijn verhaal.

Zoals dat gaat met lastige relaties, stelde ik het volgende afspraakje telkens uit. Totdat ik hem al twee weken niet gezien had, en zijn achtergrond al een beetje vergeten was. Zo’n nieuwe afspraak zit dan vol goede bedoelingen, maar eigenlijk is het al te laat. En ja, zo bekoelde onze relatie en besloten we als vrienden uit elkaar te gaan.

Iemand met meer geduld kan Efter misschien wel aan. Ik zou het zeker proberen want zijn verhaal klinkt interessant. Alleen, als je tot halverwege het boek moet wachten tot hij een beetje ontdooit, tja, dat moet je maar net willen.


Mijn waardering: Niet uitgelezen (tot blz. 130 gelezen)

Dit boek heb ik: geleend uit de bibliotheek

Aantal bladzijden: 320Ik Lees Nederlands!

Gepubliceerd in: 2014

Extra: Dit boek telt mee voor de Ik Lees Nederlands! uitdaging (29/35).

7 reacties op “Boekrecensie: Efter door Hanna Bervoets

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s