Boekrecensie: Laat me jou zijn door Petra Kruijt

kruijtLaat me jou zijn: Waar het over gaat

De uitgever zegt: ‘Laat me. Dat is alles wat Susan nog wil. Ze heeft een goede (maar erg drukke) baan, een relatie met een man die stappen wil zetten waar zij nog niet klaar voor is en vooral een enorme vrijheidsdrang. Daar geeft ze gehoor aan door te verhuizen naar de andere kant van de wereld, naar San Francisco.

Jou zijn. Lisan staat altijd al in Susans schaduw. Wat ze ook probeert, ze wordt nooit zo succesvol als haar zus. Totdat Susan vertrekt en er een gat ontstaat. Lisan springt daarin en neemt langzaam haar hele leven over.’

Laat me jou zijn: Wat ik ervan vond

Een leuk verhaal over twee zussen die heel anders zijn, maar uiteindelijk toch ook weer niet. Zus #2 (Lisan) neemt best makkelijk het geordende leventje van haar zus (Susan) over als die naar Amerika vertrekt. Als snel lijkt het erop dat ze diens flat, auto, baan en vriendje overneemt. Het zal toch niet?

Ondertussen laat Susan haar prima baan achter in Nederland om met niets in San Francisco een nieuw leven te beginnen. Het valt haar best tegen in het begin, maar al snel wil ze niets anders. Omdat ze niet wil dat haar ouders erachter komen dat ze eigenlijk helemaal geen goede baan heeft, schrikt ze zich rot als die plotseling voor de deur staan. De deur van een vriendin welteverstaan, want zelf heeft Susan geen woonruimte.

Lisan heeft weer andere problemen. Ze vindt het lastig om haar nieuwe baas op een afstand te houden en haar bovenbuurman denkt dat ze Susan is, omdat de zussen veel op elkaar lijken. Ze wacht op een geschikt moment om hem te vertellen wie ze is.

Er zitten meer van dat soort grappige situaties in het boek maar niets is ongeloofwaardig. Nou ja, het hele verhaal is ongeloofwaardig, maar als je erin zit denk je niet: Ja hoor, dat zal wel. De stukjes passen prima in elkaar en het blijft leuk tot het einde. Iets meer drama had wel gemogen, maar verder was het een heerlijk wegleesboek.


Mijn waardering: 4/5 (goed)

Dit boek heb ik: voor recensie van uitgeverij Z&K

Aantal bladzijden: 302Ik Lees Nederlands!

Gepubliceerd in: 2014

Extra: Dit boek telt mee voor de Ik Lees Nederlands! uitdaging (28/35).

Advertentie

2 reacties op “Boekrecensie: Laat me jou zijn door Petra Kruijt

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s