Boekrecensie: Komt een vrouw bij de H@cker door Maria Genova

Komt een vrouw bij de h@cker door Maria GenovaKomt een vrouw bij de H@cker: Waar het over gaat

De uitgever zegt: ‘Iedereen klikt wel ‘s argeloos een linkje aan op een website. Steeds vaker heeft dit schokkende gevolgen. Opeens staan er honderden gestolen auto’s op je naam, wordt je bankpas geblokkeerd en bonzen deurwaarders op je deur. Tot overmaat van ramp houdt de politie je aan voor delicten die je niet gepleegd hebt.

Welkom in de wereld van de identiteitsfraude. Alleen al in Nederland en Vlaanderen zijn dagelijks vele honderden mensen het slachtoffer van deze vorm van criminaliteit. Hun aantal groeit razendsnel. Justitie staat met de handen in het haar.

In Komt een vrouw bij de h@cker toont Maria Genova aan dat je geen bijzondere talenten hoeft te hebben om alles over iemand te weten te komen, om leningen op zijn naam af te sluiten of om te zorgen dat de verkeerde persoon in de gevangenis belandt. Voor haar boek laat Maria Genova zich hacken. Met een onthutsend resultaat. Ook begeeft ze zich zelf op het schimmige hackerspad.

Na een schokkende, maar soms ook hilarische zoektocht op het randje van de privacy, kijk je met heel andere ogen naar je computer. Het boek eindigt met talloze tips van experts om identiteitsfraude te voorkomen.’

Komt een vrouw bij de H@cker: Wat ik ervan vond

Dit boek vertelt het verhaal van de schrijver die op zoek gaat naar een Hacker om te zien wat die zoal uit haar computer kan halen. Ondertussen beschrijft ze de verhalen van anderen die de dupe werden van identiteitsfraude.

Dat blijkt heel eenvoudig te kunnen: een kopietje van je paspoort is vaak al genoeg. En op iemands naam goederen bestellen kan natuurlijk iedereen. Voor je het weet krijg je een boete waar je niets vanaf weet of word je opgepakt voor je misdaden. En in je computer zitten ze binnen een handomdraai.

Gaat jou niet overkomen? Nou ja, lees toch maar even de tips achterin het boek, dan wordt die kans inderdaad wel kleiner.

Het is een interessant boek over dingen die je aangaan maar waarvan je denkt dat het wel mee zal vallen. Aan de andere kant word je er wel een beetje naar van, al die dingen die zomaar mis kunnen gaan. Kun je er maar beter niet over nadenken? Die neiging had ik wel een beetje.

Toch maar lezen en ervan leren!


Mijn waardering: 4/5 (goed)

Dit boek heb ik: geleend uit de bibliotheek

Aantal bladzijden: 240

Gepubliceerd in: 2014

Extra: Dit boek telt mee voor de Ik Lees Nederlands! uitdaging (23/35).

2 reacties op “Boekrecensie: Komt een vrouw bij de H@cker door Maria Genova

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s