De tiende huwelijksnacht, alweer een mooi boek de wereld in


De tiende huwelijksnacht door Martin van der Steen

De tiende huwelijksnacht

door Martin van der Steen

Dit boek heb ik niet geschreven, en toch ben ik er trots op: ik heb als redacteur bijgedragen aan de totstandkoming van het boek.

Martin van der Steen (een pseudoniem) vroeg mij dit boek te corrigeren. Zoals je misschien weet, heb ik een redactiebureau, Book Helpline. Hij zei dat er wel veel seks in voorkwam en of ik dat soort boeken ook redigeer. Ja hoor, dat vind ik geen probleem, zolang het een beetje ‘normaal’ blijft. Nou, dat bleef het en het is echt een leuk boek geworden.

De cover vind ik wat minder. Het is echt een Duizend-en-een-nacht type boek en ik had eerder gedacht aan een slaapkamer met veel paarse, fluwelen gordijnen en gouden lampen, enz. Maar goed, deze cover is dus nogal expliciet.

Hier gaat het over:

‘Als Auda wordt uitgehuwelijkt aan de steenrijke, maar al even corpulente Colin Lenacardi, is ze deels beangstigd, deels beledigd. Colin blijkt echter verfijnder te zijn dan ze verwacht en in haar huwelijksnacht is het enige wat hij doet chocolademousse eten en haar een verhaal vertellen. Dat ritueel herhaalt zich elke nacht opnieuw. Toch blijkt dat deze verhalen meer zijn dan alleen verhalen; het is Colins manier om haar iets duidelijk te maken over hun huwelijk. De tiende huwelijksnacht is een raamvertelling over een bijzonder huwelijk met een vleugje humor, gekruid met stijlvolle, maar niets verhullende erotiek.’

Ik ben zelf helemaal geen lezer van erotische verhalen maar vond de opbouw van het verhaal erg leuk. Er wordt elke avond een nieuw erotisch verhaal verteld, maar ook het verhaal dat zich overdag afspeelt, is leuk om te volgen. Gegeven al die erotische boeken van tegenwoordig die allemaal afgeleiden zijn van Vijftig tinten grijs is dit verfrissend anders!

Bestel het boek!

Heb je zelf ook een boek geschreven of ben je bezig? Laat het vooral redigeren!

3 reacties op “De tiende huwelijksnacht, alweer een mooi boek de wereld in

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s