Boekrecensie: Het geheim van Penumbra’s boekwinkel door Robin Sloan

Het geheim van Penumbra's boekwinkel door Robin SloanHet geheim van Penumbra’s boekwinkel: Waar het over gaat

De uitgever zegt: ‘Als Clay Jannon zijn baan als webdesigner verliest, reageert hij op een advertentie van Penumbra’s boekwinkel die 24 uur per dag open is. Hij wordt aangenomen als verkoper voor de nacht en al snel wordt hem duidelijk dat er iets niet klopt.

De winkel heeft weinig klanten, maar die zijn wel fanatiek toegewijd. Alleen blijken ze nooit iets te kopen: ze lenen enorme, duistere boeken van gevaarlijk hoge planken, en dat allemaal in het kader van een ingewikkelde regeling met de excentrieke eigenaar Penumbra. Clay concludeert dat de winkel een dekmantel voor iets groters is en geleidelijk komt hij erachter dat Penumbra en zijn klanten een oeroud geheim op het spoor zijn.

Met de hulp van zijn vrienden, waaronder Kat, een leuk en geniaal meisje dat voor Google werkt, zijn kennis van moderne techniek, en de wijsheid van Penumbra weet Clay het geheim, dat nog stamt uit de begintijd van de boekdrukkunst, te ontraadselen.’

Het geheim van Penumbra’s boekwinkel: Wat ik ervan vond

Een leuk avonturenboek dat het nieuwe en het oude verbindt. De geheimen van oude boeken worden ontrafelt door de moderne technieken van Google. Wat is er nu mooier? Natuurlijk vindt niet iedereen dat een goed idee, en dat is onderdeel van het avontuur.

Clay heeft een aantal geniale vrienden die hem helpen met het geheim. Zij maken het boek extra leuk. Natuurlijk is ook het bezoek aan Google heel interessant.

Heel geloofwaardig is het verhaal niet, maar dat geeft helemaal niet. Het leest lekker weg en is leuk voor lezers die van oude boeken houden en zij die van moderne technologie houden. Veel is er niet over te zeggen: gewoon lezen als het je aanspreekt, zou ik zeggen!


Mijn waardering: 4,5/5 (goed to zeer goed)

Dit boek heb ik: gekregen voor recensie van uitgeverij Lias

Aantal bladzijden: 300

Gepubliceerd in: 2014 (oorspronkelijke uitgave in het Engels, 2012, Mr. Penumbra’s 24-hour Bookstore)

Vertaald door: Jacques Meerman

5 reacties op “Boekrecensie: Het geheim van Penumbra’s boekwinkel door Robin Sloan

  1. Dit vond ik nou een heerlijk boek, er is lekker veel fantasie gebruikt en inderdaad oude en nieuwe technieken in een mooie mix verwerkt.
    Ik heb er vreselijk van genoten.

  2. Alhoewel ik het boek ook 4 sterren heb gegeven, vond ik het toch niet zo goed. Ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht, mede door de hype die er toch rond was. Maar het was inderdaad wel een ontspannend boek dat heel vlot las.

  3. Pingback: Boekrecensie: Toen boeken nog boeken waren door Jonathan Galassi | De Boekblogger

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s