Boekrecensie: Waar is Bernadette? door Maria Semple

Waar is Bernadette? door Maria SempleWaar is Bernadette?: Waar het over gaat

De uitgever zegt: ‘Wie is Bernadette Fox? Voor haar man Elgie Branch, topman bij Microsoft, is ze zijn geestige, getalenteerde, wispelturige en getroebleerde vrouw. Voor designexperts is ze een revolutionair architect. Voor de moeders van school is ze een regelrecht gevaar. Voor de vijftienjarige Bee is ze haar beste vriendin, en gewoon mam. Maar dan verdwijnt Bernadette. Bee zet alles op alles om haar moeder terug te vinden.’

Waar is Bernadette?: Wat ik ervan vond

Een boek dat lekker weg leest. Het bestaat uit een verzameling e-mails, briefjes, en dagboekaantekeningen van mensen die met Bernadette te maken hebben.

Het grootste deel van het boek is Bernadette aanwezig en is ze betrokken bij allerlei situaties. Niemand in het stadje mag haar en haar man denkt dat ze aan het gek worden is. Je krijgt als lezer een bepaald beeld van Bernadette, dat je regelmatig moet bijdraaien. Dat is erg leuk gedaan.

De losse stukken worden aan elkaar geschreven door Bee, de dochter, die eigenlijk belangrijkste figuur in het boek is. Ze is een heel erg intelligente tiener maar leeft haar eigen leven. Uit haar dagboek wordt duidelijk dat ze niet weet wat er allemaal speelt.

De buren zijn lastig, maar Bernadette krijgt de schuld. Er wordt lekker geroddeld over Bernadette, vooral door de buurvrouw en haar vriendin, die de assistente van Bernadette’s man is.

Een heerlijk boek met gekke buren, een ongewone vakantie, een foute psychiater, een Indiase virtueel assistent en nog veel meer. Een heerlijk tussendoortje!


Mijn waardering: 4,5/5

Dit boek heb ik: gekocht

Aantal bladzijden: 334

Gepubliceerd in: 2012 (oorspronkelijke Engels uitgave, Where’d You Go, Bernadette?, 2012)

Vertaald: uit het Engels door Linda Broeder

3 reacties op “Boekrecensie: Waar is Bernadette? door Maria Semple

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s