Nieuwe Boeken!

Weer een paar nieuwe boeken erbij. Een paar voor recensie en eentje gekocht. Ik ben ook naar het Boekenfestijn in Utrecht geweest en kon het niet laten vier boeken mee te nemen (wel voor betaald, hoor!).

Welke heb jij gelezen?

***

 Alles hiervoor door André Platteel

Alles hiervoor door André Platteel

Voor de Een perfecte dag voor literatuur boekclub. Het lijkt me niet zo’n standaard verhaal, maar iets speciaals.

Lees er meer over: “De jonge Jonathan heeft zowel zijn moeder als zijn broertje verloren. Als hij later last krijgt van paniekaanvallen, wordt hij gedwongen op zoek te gaan naar de oorzaak van zijn angst. Na een zeven jaar durende afzondering reist hij af naar de wildernis van Big Sur, Californië. Daar ontmoet hij de Noor, een charismatische man die een grote invloed op hem uitoefent. Als ze samen de Mojavewoestijn in trekken, is een confrontatie angstaanjagend en onafwendbaar.

Jonathan voelt zich na de krachtmeting niet verslagen, maar gelouterd. Hij kan de relatie met zijn vader herstellen en aan zijn prille gevoelens voor Bette gehoor geven. Maar dan vallen er doden onder politici en ondernemers en alle sporen leiden naar de Noor. Jonathans leven kantelt voor de tweede keer, hij kan zich niet opnieuw afsluiten. Om de liefde voor Bette tot bloei te laten komen, moet hij afrekenen met de Noor.”

***

Het Boschhuis door Pauline Broekema

Het Boschhuis door Pauline Broekema

Ik ben dol op familiegeschiedenissen. Ik heb zelf jaren aan mijn stamboom gewerkt en ik vind het nog steeds heel interessant. Deze ga ik lezen voor de Een perfecte dag voor literatuur boekclub.

Lees meer: “Op zoek naar het verhaal achter een familiedrama verliest Pauline Broekema zich in het archief van haar grootvader. Grenzen van tijd en plaats vervagen en niet alleen een familie, maar een heel tijdperk komt tot leven. Het Boschhuis is de geschiedenis van rauwe tabakspioniers op Sumatra, een boerenleven aan de Zuiderzee, wereldverbeteraars in een lommerrijk Utrechts villadorp en het gewelddadige einde van een naïeve droom: oom Pieter ter Beek wordt in 1944, zes maanden voor de bevrijding, door de Duitsers gefusilleerd.”

***

Tijgers in de nacht door Fiona McFarlane

Tijgers in de nacht door Fiona McFarlane

Ik ben uitgenodigd door uitgeverij Meulenhof om samen met nog een aantal bloggers mee te doen aan hun blogevent in juni. Als onderdeel daarvan gaan we dit boek bespreken. Ik heb er reuze zin in!

Van de uitgever: “De 75-jarige weduwe Ruth woont alleen aan de Australische westkust. Haar twee zoons wonen ver weg, en in haar afgelegen strandhuis probeert ze de laatste jaren van haar leven zinvol door te brengen. Op een ochtend wordt Ruth angstig wakker. Ze is ervan overtuigd dat er een tijger in haar huis rondsluipt. Dan krijgt ze totaal onverwacht bezoek van een exotische vrouw die beweert namens de regering voor haar te komen zorgen. Deze Frida weet met haar kordate optreden en charme een plek te veroveren in zowel Ruths hart als haar huis.

Frida en de tijger: ze zijn er, en ze gaan niet meer weg. Maar zijn ze wel wat ze lijken? Wie kan Ruth vertrouwen? En kan ze zichzelf nog wel vertrouwen?”

***

Tilt door Michael Stroink

Tilt door Michael Stroink

Op bovengenoemd blogevent komt Michael Stroink ons leren hoe we een goede recensie moeten schrijven. Ik ben benieuwd, want blogrecensies zijn nu eenmaal anders dan krantenrecensies en daarom houden wij van ze. Zou Michael dat ook weten? Hoe dan ook, dit boek kwam ik tegen bij het Boekenfestijn en leek me wel een leuke kennismaking met deze schrijver.

De uitgever zegt: “Max, een dertigjarige pokerprofessional, leeft en werkt volgens een strak geordend schema. Met zijn ‘tien dagen op en tien dagen af-systeem’, waarin hij zich op de been houdt met veel drank en drugs, hoopt hij aan de pokertafel zo snel mogelijk miljonair te worden. Maar zijn plan wordt in de war geschopt als hij wordt geveld door acuut leverfalen.

Hij belandt in het ziekenhuis, waar al snel duidelijk wordt dat hij door zijn extreme levensstijl geen recht heeft op de noodzakelijke transplantatie. Max dreigt de controle over zijn leven te verliezen en probeert zichzelf te redden op de enige manier die hij kent: poker, maar dan met de mensen in zijn directe omgeving als speelkaarten…”

***

boekenfestijn

En hier de boeken van het boekenfestijn bij elkaar. Drie ervan zijn vertaald uit het Engels en die ga ik op mijn Engelse blog bespreken.

***

Welke van deze boeken heb jij gelezen?

Zit er een aanrader bij?

17 reacties op “Nieuwe Boeken!

  1. Ik ken geen van de titels maar ik ben het meest nieuwsgierig naar Alles hiervoor door André Platteel en Het Boschhuis door Pauline Broekema. Enne keurig gedaan hoor, 4 boeken van het boekenfestijn, weet niet of ik mij zo zou kunnen inhouden haha.

    • Goed he, Sandra? Ik heb echt nog stapels liggen thuis dus op het Boekenfestijn zag ik die stapels voor me en dacht, nee, deze sla ik toch maar over, en deze, en deze. Maar deze vier zijn dus wel door de keuring gekomen!

      • Ah dat is een goede als ik in september voor het eerst naar het Boekenfestijn ga: de ongelezen stapel boeken thuis continue voor het oog houden 😀

  2. Ook ik ben dol op familiegeschiedenissen, ‘Het Boschhuis’ ligt ook hier te wachten. Toen Pauline Broekema in januari bij DWDD haar boek pichte, wist ik al dat ik het wilde lezen.

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s