Nieuwe Boeken!


Hoeveel ik ook lees, de nog-te-lezen stapel groeit nog steeds. Voor april en mei heb ik heel weinig recensieboeken aangevraagd. Kan ik eindelijk die stapel eens gaan ontmantelen!

***

Saboteur door Marte Kaan

Saboteur door Marte Kaan

Voor bespreking in de boekclub Een perfecte dag voor literatuur. Een bundel met korte verhalen.

Lees er meer over: “Een jonge vrouw raakt verstrikt in een masochistische relatie met haar bazin, een gevangene gaat ten onder aan een fatale verliefdheid op een psychologiestagiaire en een gearriveerde relatietherapeute verbrandt ogenschijnlijk redeloos al haar perfecte schepen achter zich.

Met de personages uit Saboteur ga je niet gezellig een borrel drinken. Het lijken heel gewone, keurige mensen, maar ondertussen broeit er van alles. Onbedoeld saboteren ze hun leven en worden ze onderhuids uitgehold door verlangens waarvan ze de aard niet kennen. Sommigen worden verteerd door jaloezie, anderen door spijt, rancune of andere ontwrichtende emoties. Een enkeling berust in zijn lot omdat hij onder ogen heeft gezien wat hij van het leven mag verwachten.”

***

Amberwoede door Natalie Hatnes

Amberwoede door Natalie Haynes

Een thriller, voor recensie gekregen van uitgeverij Prometheus. Het bleek geen echte thriller te zijn, maar wel een mooi boek en wel met een moord. Of twee. Ik heb het al uit. Recensie volgt binnenkort.

Van de uitgever: “Nadat Alex Morris haar verloofde onder gruwelijke omstandigheden verliest, verhuist ze verdoofd van Londen naar Edinburgh om te breken met het verleden. Ze accepteert een baan op een speciale school voor onhandelbare leerlingen. Het zijn lastige jongeren en Alex is een onervaren docente, bang voor waar ze aan begonnen is.

Er is één klas, een groep van vijf tieners, die bijzonder intimiderend is. Maar met hulp van de Griekse tragedies die ze onderwijst, weet Alex tot haar eigen verbazing een band met hen op te bouwen.
Als ze ziet hoe geboeid haar leerlingen zijn door de verhalen over het gruwelijke noodlot en de wrede wraakacties, vreest ze dat haar lessen hun te veel aan het hart gaan. Alex beseft dat zich voor haar ogen een geheel nieuwe tragedie begint af te spelen – en wel een die zo afschuwwekkend is dat er zelfs geen Griekse tragedie over bekend is.

Amberwoede is een schitterende, spannende en psychologisch ragfijn gecomponeerde pageturner. Het is een suspense-roman over verlies, obsessie en de menselijke behoefte aan werkelijk contact.”

***

De tuinen van Alcazar door Stephanie Erkens

De tuinen van Alcazar door Stephanie Erkens

Voor recensie van uitgeverij Bagage. Dit is een nieuwe uitgeverij die zich richt op boeken die zich afspelen in vakantielanden. Leuk om mee op vakantie te nemen, dus. Ze geven allerlei genres uit, en dit is een chick-lit die zich afspeelt in Sevilla in Spanje.

Van de uitgever: “Na een traumatische gebeurtenis verruilt Sofia Nederland voor het Spaanse Sevilla, waar ze bij vrienden van haar ouders verblijft. Hun zoon Santiago staat op het punt een beroemde matador te worden. Maar na jaren van intensieve training blijkt dit louter nog de droom van zijn vader te zijn. Terwijl vader en zoon vechten voor elkaars begrip, groeit de liefde tussen Sofia en Santiago. Maar dan raakt Santiago tijdens een wedstrijd zwaargewond en een angstige periode volgt…

Houdt hun liefde stand? En komen vader en zoon hier samen uit?”

***

Verstrikt in wraak door Pietro Roncini

Verstrikt in wraak door Pietro Roncini

Ook voor recensie van uitgeverij Bagage. Een heel ander soort boek: een detective die zich afspeelt op Sardinië in Italië.

De uitgever zegt: “Het prachtige landschap, de rijke cultuur, het heerlijke eten…  Alle ingrediënten van Sardinië zijn aanwezig in dit spannende boek van de bekende Italiaanse schrijver Pietro Ronchini.

Het verhaal draait om een lijk dat aan een galg in een schuurtje wordt gevonden, vlakbij de kust van Orosei.  Er lijkt sprake van zelfdoding, maar bij nader onderzoek blijkt het om moord te gaan… Of toch niet? Fotograaf Rocco Pietrini uit Parma, die vakantie houdt op Sardinië, raakt ongewild betrokken bij de kwestie. Zijn collega, journalist Niccolò Folli, schiet hem te hulp als de problemen en intriges zich opstapelen… Tot op de laatste pagina spannend!”

***

Arctisch dagboek door Jelle Brandt Corstius

Arctisch dagboek door Jelle Brandt Corstius

Het Boekenweekessay van dit jaar. Leest heerlijk weg. Ja, ik heb ‘m al gelezen. Mijn recensie staat HIER.

***

Post Mortem door Peter Terrin

Post Mortem door Peter Terrin

Gekregen bij de Qwerty en Azerty literatuurquiz. Zie hier voor mijn verslag van die hele leuke quiz.

De uitgever zegt: “‘Wegens nogal moeilijke tijden in de familie.’ De nog onbekende schrijver Emiel Steegman staat onder de douche als hem plots het ultieme excuus te binnen schiet om op het laatste moment te ontsnappen aan een opgelegd diner met een delegatie Estse collega’s. Het is een banaal zinnetje, vaag en tegelijk dringend. De vraag hoe deze fictieve moeilijke tijden ingekleurd zullen worden door een ambitieuze biograaf die ergens in de toekomst zijn mailverkeer uitpluist, laat hem niet meer los, en bezorgt hem een briljant idee voor een nieuwe roman. Manmoedig besluit Steegman dat de tijd gekomen is om voor het eerst zijn persoonlijk leven in de literaire strijd te werpen. Tot Renée, zijn dochtertje van bijna vier, wordt getroffen door het noodlot.

Een even intense als ingenieuze roman over de begeestering van een schrijver, de liefde van een vader en de angst van een man om na zijn dood zijn leven te verliezen.”

***

Wat ik weet door Julie Berry

Wat ik weet door Julie Berry

Voor bespreking in de leesclub Een perfecte dag voor literatuur. Het is een jeugdroman die mij wel aanspreekt, en nog wel met een hoofdpersoon die dezelfde naam heeft als ik. Dat komt bijna nooit voor. Ik ben benieuwd.

Waar het over gaat: “Haar leven is verdeeld in ‘ervoor’ en ‘erna’. Ervoor kan ze praten – erna niet meer.

Twee jaar lang was Judith vermist. Als ze na die tijd terugkeert naar het kolonistenstadje Roswell Station, kan ze niemand vertellen wat er met haar is gebeurd. Vanwege haar verminking wordt ze uit de gemeenschap verstoten. Haar grote liefde heeft een ander, haar vriendinnen negeren haar, en haar moeder weigert haar bij haar naam te noemen. Opgesloten in zichzelf, wordt Judith gezien noch gehoord. Totdat ze besluit voor zichzelf op te komen en de geheimen van Roswell Station prijs te geven.”

***

Welke van deze boeken heb jij gelezen?

Zit er een aanrader bij?

7 reacties op “Nieuwe Boeken!

  1. Ik ben benieuwd naar je bespreking van ‘Saboteur’. Altijd fijn om nieuwe auteurs te ontdekken.
    ‘Post mortem’ heb ik gelezen (en besproken op mijn blog). Het is echt de moeite waard om je vooraf een beetje te verdiepen in het boek, het is namelijk behoorlijk gecompliceerd. Met een beetje uitleg kun je het boek denk ik veel beter waarderen.

  2. Het enige boek dat ik heb is Arctisch dagboek door Jelle Brandt Corstius en die moet ik nog lezen.

    Ik ben nieuwsgierig naar Wat ik weet door Julie Berry en Post Mortem door Peter Terrin.

    • Dat zou ik ook graag willen, Annick. Maar onze postbezorging heeft de regeltjes pasgeleden veranderd, en brieven of pakketjes verzenden naar België is nu net zo duur als naar Madagascar. D.w.z. er bestaat alleen nog ‘Nederland’ en ‘de wereld’ voor zover ik het kan zien. En ‘de wereld’ is helaas te duur… 😦

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s