Team Boekbloggers en de Qwerty en Azerty Quiz

Scherm

Deze week werd de Qwerty & Azerty quiz, de Grote Literaire Quiz der Lage Landen, gehouden in de Brakke Grond in Amsterdam. Inge, Jenny, Ynke en ik waren daar als Team Boekbloggers.

Foto door JennyTeamBB

Hier zie je Judith, Inge, Jenny en Ynke.

BBbordje

Wat deden we daar nou precies? Het ging dus om een Nederlands/Vlaamse literatuurquiz. Wij hadden uitstekende kwalificaties in ons team: 4 boekbloggers, 2 Neerlandici, een boekverkoper, een redacteur en 4 leesgrage dames.

Er waren ook nog andere teams, waardoor wij uiteindelijk niet gewonnen hebben. In totaal deden er 24 teams mee, de meeste bestaande uit vier personen, maar er waren ook enkele met drie of twee personen. Er waren behalve boekbloggers ook bibliothecarissen, uitgevers, schrijvers, leesclubs, meer Neerlandici en een contingent Belgen (excuus: Vlamingen). De teams hadden namen als Team Vurrukkulluk, lezenisleuk, Boek & Wurm, Dwaallichten, enz.

De Belgische presentator, acteur Warre Borgmans, las de vragen voor en we kregen dan 20 seconden om de vraag te beantwoorden, voor het verder ging met de volgende vraag. Na elke 10 vragen werden de antwoordformulieren opgehaald en alvast door de jury (onder leiding van de ubiquitous Wim Brands) nagekeken, terwijl de quiz verderging. De presentator praatte het geheel heel gezellig aan elkaar en leerde ons nog een nieuw woord, pernicieus. De exacte betekenis kwam na uitgebreid overleg met de zaal pas naar boven.

Team Boekbloggers

De quizvragen waren behoorlijk pittig. Ongeveer de helft gingen over Vlaamse schrijvers en dichters, en {ahum} daar wisten wij helaas niet zo heel veel van. Sommige vragen behoefden duidelijk een verdergaande kennis van de Nederlandse literatuurgeschiedenis, en daar wisten de Neerlandici onder ons vaak nog redding te bieden. Heel leuk was het hoe we met (letterlijk) de koppen bij elkaar gestoken, soms toch tot een antwoord wisten te komen op Hele Lastige Vragen. Uiteindelijk werden we 17e van de 24. Volgend jaar doen we Ik Lees Vlaams en dan verslaan we ze allemaal!

Het was reuze gezellig. Er konden drankjes besteld worden terwijl de quiz aan de gang was, dus het was heel gemoedelijk. De telefoons en tablets moesten wel in de tas. Die mochten niet meedoen.

Na afloop werden er prijzen uitgedeeld – een stapel boeken voor elk team, of je nu eerste was of vierentwintigste (de stapel voor de hogere rangen op het scorebord waren wel hoger). Daardoor waren we allemaal winnaars! Een hele leuke avond!

zaalprijzen_Jenny

Advertentie

11 reacties op “Team Boekbloggers en de Qwerty en Azerty Quiz

  1. heb je verslag getwitterd! Mijn verslag komt op oba.nl.Was leuke avond.Wel hadden ze de nummers 1, 2 en 3 wel wat meer kunnen laten gloriëren-niet qua prijzen hoor, maar meer van: waar komen jullie vandaan, hoe vond je de quiz.Ik vond het als een nachtkaars uitgaan.Blijkbaar moesten ze de trein halen oid.Ik maalde nog wel de hele nacht door hoor!

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s