Op de radio!

AmsterdamFM

Vorige week vrijdag was ik te gast bij Radio Amsterdam FM, samen met Bernice Berkleef, wiens boek Flame ik heb geredigeerd. Op uitnodiging van de interviewer, Leo Willemse van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, kwamen wij praten over het schrijven en redigeren van een boek.

Dat was heel leuk om te doen! Veel minder ‘spannend’ dan ik van tevoren had gedacht. We zaten in een gedeelte van de bibliotheek dat uitkeek over het water, rond een tafel met microfoons. Niets geen donker hok met dikke koptelefoons op zoals ik verwacht had.

Flame door Bernice BerkleefHet gesprek ging heel ontspannen, over het schrijven van het boek, het redigeren, en over de inhoud van het boek. Voor we het wisten waren er 20 minuten voorbij en werd het tijd om af te ronden. Aan die 20 minuten ging wel een heleboel voorbereiding vooraf: eerst had ik thuis het boek nog eens bekeken (ja, het was nog steeds erg goed!) en nagelezen wat mijn commentaar was op de eerdere versies. Toen met de trein naar Amsterdam waar ik nog een ‘voorbespreking’ had met Bernice. Na afloop weer terug met de trein, en zo had dat korte radio-interview toch bijna mijn hele dag opgeslokt. Maar dat gaf niets, natuurlijk.

Hier kun je na-luisteren waar we over gepraat hebben (en een paar foto’s bekijken).

Ben jij wel eens op de radio of tv geweest? Hoe vond je dat?

Advertentie

9 reacties op “Op de radio!

  1. Judith, heb je stukje doorgestuurd naar onze webredactie en AmsterdamFM !Misschien komt het op ons intranet of OBANieuws.Waardering, daar houden we zeer van!Ben al weer bezig met een andere debutant van uitgeverij Bagage, voor ergens in maart/april.Houdt de Boekenrubriek ook levendig!

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s