De tuin der soorten: een businessboek voor iedereen

De tuin der soorten door Frank Schalkwijk

De tuin der soorten

door Frank Schalkwijk

Deze keer geen boekrecensie, want aan dit boek heb ik meegeholpen als redacteur. Het ziet eruit als een sprookje, en dat is het ook wel een beetje. In dit boek legt Frank zijn theorie uit, Polarisme. Het verhaal is zo goed opgebouwd dat iedereen het kan begrijpen. Niets moeilijks dus en het is interessant om eens op een hele andere manier over dingen na te denken.

Hier gaat het over:

Ik zeg: Een nieuwe soort komt De tuin der soorten binnen, maar hij weet niet wat hij is. Hij wordt door een bomensoort, Berken, door de tuin geleid, op zoek naar een soort waaraan hij verwant is. Ze komen langs leeuwen en dolfijnen, eiken en schimmels en ondertussen filosoferen ze over soorten en hun eigenschappen. Uiteindelijk ontdekt de nieuwe soort wat hij is.

Boekbeschrijving: “Wat voor leefwereld staat je te wachten? Reis samen met de hoofdpersoon door de surrealistische Tuin der Soorten. Ontmoetingen en dialogen met planten en dieren laten je op verrassende wijze naar de wereld kijken.

In deze business parabel leidt Frank Schalkwijk, expert in systeem en organisatiekunde, je met intrigerende ontrafelingen langs provocerende ideeën en inzichten, die zijn afgeleid uit toepassing van de polarisme theorie. Hoe veranderen technologieën en systemen jouw denkwereld en de wereld van bedrijf en organisatie? Een realistisch en verrassend perspectief voor jou, jouw bedrijf en de samenleving.

De Tuin der Soorten brengt de maatschappelijke transformatie terug tot transformatie van jouw denkwijzen. Ze levert klare helderheid in verwarrende tijden.”

Hier is meer informatie over het boek, van bol.com.

De website van de schrijver geeft meer achtergrondinformatie.

Wat voor soort non-fictie lees jij graag?

Advertentie

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s