Favorieten van 2013

boeken

Alweer een leesjaar voorbij! En wat voor een. Ik heb me uitstekend vermaakt, zowel met mijn neus in de boeken als met de verschillende boekevenementen waar ik heen geweest ben.

Vorig jaar

In totaal las ik 154 boeken in 2013, waarvan ik er op De Boekblogger een stuk of 60 heb gerecenseerd. De andere recensies staan (in het Engels) op mijn andere blog, Leeswammes’ Blog. Dat zijn er een kwart minder dan het jaar ervoor, toen ik er iets meer dan 200 las. Maar ik heb het nu drukker met andere zaken en dat vind ik prima. Lezen is leuk, maar leven is leuker.

Komend jaar

Vanwege mijn drukke bezigheden ga ik misschien ook wat minder bloggen, maar wel op een georganiseerde manier, zodat het hopelijk niet langzaam afzwakt tot niks. Ik heb mijn lijstje voor januari en februari al klaar, waar je tussen de 1 en 3 artikelen per week van me kan verwachten. En daar komen waarschijnlijk ook nog wel wat onverwachte artikelen bij, zoals verslagen van speciale boekerige gelegenheden waar ik wel eens naartoe ga.

Behalve boekrecensies kun je op dit blog (blijven) zien: in ieder geval één, en soms twee winacties per maand. Verder Ditjes en Datjes, waarin ik winacties en andere boekevenementen op een rijtje zet. En ook de Nieuwe Boeken artikels als ik weer een stapeltje Nederlandstalige boeken heb gekregen.

Favoriete Boeken van 2013

Hier is mijn lijstje met hoogtepunten uit 2013, wat betreft de boeken die ik op De Boekblogger heb gerecenseerd. Alleen maar Nederlandse schrijvers in de top-3. Dat heeft vast iets te maken met de Ik Lees Nederlands! uitdaging die ik in 2013 organiseerde en waar ik natuurlijk zelf ook aan heb meegedaan. Mijn uiteindelijke aantal Nederlandse boeken was hoger dan waar ik voor ingezet had (30), nl. een stuk of 40.

Mijn lijstje bestaat uit (alle) boeken die ik 5 sterren gaf. De top-3 is in volgorde van favoriet, de rest is… de rest en staat niet in volgorde. Van sommige van die laatste 7 boeken weet ik nog nauwelijks waar ze over gingen, ze lieten niet allemaal een blijvende indruk achter, maar toen ik ze las vond ik ze erg mooi. De top-3 zijn boeken die ik me nog lang zullen heugen!

Boven is het stil van Gerbrand BakkerHet diner door Herman KochAlles wat er was door Hanna Bervoets

1. Boven is het stil van Gerbrand Bakker

2. Het diner van Herman Koch

3. Alles wat er was van Hanna Bervoets

En de rest – in geen bepaalde volgorde

Voor jou door Jojo MoyesDe boer op door Irene van der AartDe schuldige door Lisa BallantyneIV door Arjen Lubach
Dedonkerste weg door Tami HoagHet laatste land door Threes AnnaDe toeschouwer door Charlotte Link

Voor jou van Jojo Moyes

De boer op van Irene van Aart

De schuldige van Lisa Ballantyne

IV van Arjen Lubach

De donkerste weg van Tami Hoag

Het laatste land van Threes Anna

De toeschouwer van Charlotte Link

Kun je je in dit lijstje vinden?

Welke heb jij gelezen en wat zijn jouw favorieten voor 2013?

11 reacties op “Favorieten van 2013

  1. Wat een mooi en succesvol leesjaar had jij!

    Van jouw top 3 heb ik alleen ‘Boven is het stil’ gelezen, het is een van mijn favoriete boeken. Vorig jaar heb ik het toevallig nog herlezen. De film heb ik ook gezien: was een mooie, integere boekverfilming, al denk ik dat mensen die het boek niet kennen het misschien wat vaag vonden…

  2. Ik heb “Boven is het stil” bijna uit en ik vind het prachtig! “Het diner” vond ik een beetje tegenvallen. Herman Koch begon goed, maar hield niet vol tot het einde, wat mij betreft.

    Indrukwekkend lange lijst van gelezen boeken heb je wel, Leeswammes! Ik kom maar aan 20 à 30 boeken per jaar…

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s