November Overzicht

November was een echte literaire maand. Niet zozeer wat lezen betreft, maar vooral wat betreft bijeenkomsten en avondjes uit. 

Ik heb mijn 30 boeken voor Ik Lees Nederlands! uit. Vergeet niet je nieuwe recensies toe te voegen als je meedoet aan deze uitdaging! Ik ben nog steeds in dubio of ik deze uitdaging volgend jaar weer zal organiseren. Ik heb het nu stukken drukker dan toen ik de uitdaging bedacht aan het eind van vorig jaar. Ook denk ik dat degenen die mee hebben gedaan nu wel weten dat Nederlandse boeken ook heel leuk kunnen zijn, en dat was het hele idee van deze uitdaging. Dus eigenlijk moet ik een hele nieuwe groep lezers aanboren! Wie heeft ideeën of wil zelf iets met deze uitdaging doen?

Gedaan

In november ben ik naar een borrel van uitgeverij Signatuur geweest, gevolgd door een interview met de Portugese schrijver João Ricardo Pedro bij Crossing Border. Lees hier hoe het was. Ik ben ook naar een literaire avond met Renate Dorrestein en Elvin Post geweest. Dit was op een school in de buurt. Een hele leuke avond. En dan was er nog de launch van de Social Bookcompany!

Dan was er de cursus Literair Redigeren bij uitgeverij Querido. Hier hebben we verschillende versies van het boek Duel met paard van debutant Pauline Genee geredigeerd en besproken. Ook hebben we een paar uur met de schrijfster zelf over haar boek en de totstandkoming ervan gepraat.

Het boek van Bernice Berkleef, Flame, dat ik geredigeerd heb, kwam deze maand uit en ik ben naar de spetterende boekpresentatie geweest. En dan heb ik nog gezellig en nuttig geluncht met Joyce Willemse, wiens boek ik vorig jaar geredigeerd heb, en die nu bezig is aan een nieuw boek.

Gelezen

Luchtvissers door Gerwin van der WerfDe verzamelaar van verloren goed door Jeremy PageJouw gezicht zal het laatste zijn door Joao Ricardo PedroWat alleen de roman kan zeggen door Oek de JongVallen als het heet is door Jelmer Jepsen

Luchtvissers door Gerwin van der Werf. 4,5 sterren

De verzamelaar van verloren goed door Jeremy Page. 4,5 sterren

Jouw gezicht zal het laatste zijn door João Ricardo Pedro. 4 sterren

Wat alleen de roman kan zeggen door Oek de Jong.4 sterren

Vallen als het heet is door Jelmer Jepsen. 4 sterren

***

Verder heb ik nog een aantal Engelstalige boeken gelezen maar die worden op mijn Engelse blog besproken.

En verder nog

Er was een Ditjes en Datjes met winacties en andere boekerige zaken die ik op het internet tegenkwam. Ook kon je zien (en inspiratie opdoen) welke nieuwe boeken ik deze maand gekocht of gekregen heb.

De winactie van deze maand was Het bamischandaal van P. F. Thomése, gewonnen door Anja. Verder heb ik weer de Literary Giveaway Blog georganiseerd, op mijn Engelse blog. Weer een heel leuk event met vele deelnemers.

.

*** Wat heb jij gedaan in november? ***

5 reacties op “November Overzicht

  1. Wat een drukke maand Judith! En ik moet nodig weer eens wat recensies toevoegen aan het uitdaging-overzicht. En ik zal er eens over nadenken of ik voor volgend jaar zo’n soortgelijke uitdaging zal organiseren…

  2. Dat klinkt druk ja! Wel leuk druk. Zou ook graag eens naar een boekpresentatie of iets dergelijks gaan, maar de afstand he 😉

    Ik denk dat ik de uitdaging net wel / net niet ga halen. Het spant er om!

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s