Launch van De Social Bookcompany

Om de tafel

De Social Bookcompany hield vorige week in de Winkel van Sinkel in Utrecht haar launch. Dit is waar de Social Bookcompany voor staat: “Lezers en schrijvers kunnen veel zelf doen om ervoor te zorgen dat er mooie boeken blijven verschijnen en dat deze ook hun weg vinden naar het publiek. Dat is het idee achter de vier sites van The Social Bookcompany.” (website)

Dit wordt allemaal georganiseerd door Roos Geerse. Lezers, schrijvers en boekenmakers kunnen zich aansluiten om samen mooie boeken te lezen, schrijven, maken en promoten. Neem eens een kijkje op de websites!

druk op knop

Tijdens de avond werd er een groot lezersonderzoek online gezet door schrijfster Jacqueline Zirkzee (op de foto rechts, naast initiatiefneemster Roos Geerse). Het lezersonderzoek is opgezet in samenwerking met uitgeverijen AtlasContact, A.W.Bruna, De Bezige Bij Antwerpen,Uitgeverij Vrijdag en het dagblad Trouw. “Er zijn namelijk wel allerlei ideeën over wat lezers, Nederlanders en Vlamingen, nu eigenlijk willen, maar kloppen die ook?”

enquete

Wat lees jij eigenlijk het liefst? Doe HIER mee aan de enquête.

De launchmeeting was erg gezellig. Er werd volop over boeken gekletst door de aanwezige schrijvers, redacteuren, PR mensen en web-technici. Er was ook de gelegenheid om oude boeken in te ruilen voor nieuwe. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt (8 gebracht, 1 meegenomen). Het was leuk om oude bekenden te ontmoeten en weer nieuwe mensen te leren kennen.

Kijk ook eens op de website van de Social Bookcompany. Misschien wil je ook meedoen met dit nieuwe initiatief.

 

– foto’s gemaakt door Erik Dooper

4 reacties op “Launch van De Social Bookcompany

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s