Boekrecensie: Vallen als het heet is door Jelmer Jepsen

Vallen als het heet is door Jelmer JepsenVallen als het heet is: Waar het over gaat

De uitgever zegt: “Toen Morris achttien was verbrak zijn moeder Fieke zonder opgaaf van reden alle contact met hem. Nu, vijftien jaar later, zit hij tot zijn eigen verbazing samen met haar in een vliegtuig naar Corsica. Het doel? Zijn wereldvreemde moeder naar het sterfbed van zijn oma brengen. Een beladen onderneming, want ook oma heeft al jaren geen contact meer met Fieke, en net als Morris heeft zij geen idee waarom.Vallen als het heet isis een tragikomische rollercoaster die bol staat van de intriges, verbale krachtmetingen en curieuze motieven, zijdelings gebaseerd op Jepsens eigen leven.”

Vallen als het heet is: Wat ik er van vond

Van dit boek heb ik eerst de eerste hoofdstukken gelezen en die bevielen goed. De rest was ook mooi. Morris kan zijn moeder niet uitstaan, maar gaat toch met haar naar Corsica om zijn doodzieke oma (haar moeder) nog eenmaal te zien. Hij heeft zijn moeder al jaren niet meer gezien en ze is geen spat veranderd. Nog steeds een lastig mens dat altijd iets speciaals heeft.

Zijn moeder heeft een jarenlang voor hem verzwegen dat hij een oma had, totdat hij haar op een dag per ongeluk ontmoet bij zijn tante Moniek thuis. Uit de verhalen die Morris ophaalt over vroeger, blijkt zijn moeder altijd vreemd te zijn geweest.

Op de Corsica reis begint Morris toch langzaam wat te ontdooien, en zij vertelt hem een hele andere kijk op het verleden. Ook blijkt dat er bij hemzelf misschien ook wel een steekje los zit.

Een mooi verhaal over de relatie tussen een vreemde moeder en een vreemde zoon. Mooi geschreven ook.


Mijn waardering: 4 sterren (van de 5)

Bladzijden: 222

Publicatie datum: 2013

Dit boek heb ik: gekregen van de schrijver via de uitgever

Extra: Dit boek telt mee voor deIk Lees Nederlands! Uitdaging

Ik Lees Nederlands!

3 reacties op “Boekrecensie: Vallen als het heet is door Jelmer Jepsen

  1. Wat fijn dat de rest van het boek je ook goed bevallen is. Inmiddels heb ik de eerste vijftien pagina’s (via de website van Prometheus) gelezen en het boek staat nu nóg hoger op mijn verlanglijstje.

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s