Uit de kast: Weggevertje Belangrijke voorwerpen door Leanne Shapton

Boekenkast

Een maandelijkse weggeefactie onder mijn trouwe lezers. Een boek uit mijn eigen boekenkast. Vaak dus al een keertje gelezen, maar altijd in goede staat.

Deze keer

Belangrijke voorwerpen door Leanne Shapton

Belangrijke voorwerpen en persoonlijke bezittingen uit de collectie van Lenore Doolan en Harold Morris, inclusief boeken, kleding en sieraden
door Leanne Shapton – gelezen maar in goede staat

Dit is een verhaal dat eruit ziet als een catalogus van een veilinghuis: er staan heel veel artikelen in die door Lenore en Harold van de hand gedaan worden, zoals boeken, notities, overhemden, siervoorwerpen, foto’s. Door het boek van voor naar achter door te nemen, leer je het verhaal kennen van Lenore en Harold, van af het moment dat ze elkaar ontmoetten tot aan hun scheiding.

Ik vond het heel kunstig gedaan, maar na een tijdje werd het wel wat saai. Toch was het heel leuk om eens een verhaal op een heel andere manier te ‘lezen’: écht tussen de regels door.

Meer informatie

Volgens de uitgever: “Een schijnbaar willekeurig voorwerp kan de drager van herinneringen zijn en daardoor zelfs na lange tijd nog emoties oproepen.

In Leanne Shaptons unieke veilingcatalogus staan 325 voorwerpen afgebeeld. Het is alles wat er nog over is van de liefde tussen de fictieve Lenore Doolan en Harold Morris. De begeleidende catalogusteksten bij de afgebeelde sieraden, voorwerpen en meubels, maar ook pyjama s, oude paperbacks, liefdesbrieven en menukaarten, vertellen het verhaal van een relatie die uiteindelijk stukloopt: van de eerste bruisendeontmoetingen en de hoop op de ware liefde, tot de pijnlijke scheiding.

Het resultaat is een volstrekt oorspronkelijk liefdesverhaal, dat ontroert, verrast en de lezer zal bijblijven. Met Belangrijke voorwerpen en persoonlijke bezittingen… zit Leanne Shapton de bitterzoete realiteit van een relatie verbluffend dicht op de huid en laat ze zien wat in het leven werkelijk van waarde is.

Winnen?

Om te winnen hoef je alleen een formuliertje in te vullen (naam & email adres). 

Als je over deze winactie tweet, maak je extra kans. Zorg ervoor dat de link naar deze blogpost in je tweet zit, anders telt hij niet. Gebruik bijvoorbeeld deze tekst: “Winactie van @leeswammes: Win het boek Belangrijke voorwerpen van Leanne Shapton http://wp.me/p15c40-2lk”. 

Regeltjes

Je moet geabonneerd zijn op mijn blog (per email), of dat alsnog snel even doen (zie rechtsboven: Volg per email). Je krijgt dan elke keer als er een nieuwe blogpost is, een email in je mailbox. Kost niets, en je kunt je makkelijk weer afmelden.

Je kunt meedoen als je in Europa woont.

Dat is alles! Je kunt meedoen tot en met zaterdag 5 oktober 2013. Ik stuur de winnaar een email, die binnen 3 dagen moet worden beantwoord, anders wordt er een nieuwe winnaar gekozen.

Succes!


Kleine lettertjes: De Boekblogger kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor beschadigde of verloren poststukken of situaties buiten onze macht. Deelnemers worden gediskwalificeerd als ze zich niet aan de regels houden of als vals spel wordt vermoed.

Eén reactie op “Uit de kast: Weggevertje Belangrijke voorwerpen door Leanne Shapton

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s