Boekrecensie: Zomerhuis met zwembad door Herman Koch

Zomerhuis met zwembad door Herman KochZomerhuis met zwembad: Waar het over gaat

De uitgever zegt: “Huisarts Marc Schlosser heeft een medische fout begaan waardoor een van zijn patiënten, de beroemde acteur Ralph Meier, is overleden. Maar was het wel een medische fout? Marc had immers een rekening te vereffenen met zijn patiënt, die net iets te veel belangstelling toonde voor zijn vrouw Caroline. Of heeft het alles te maken met de gebeurtenissen in het zomerhuis waar het echtpaar Meier het gezin Schlosser had uitgenodigd?”

Zomerhuis met zwembad: Wat ik er van vond

Niet helemaal zo sterk als Het diner maar wel met een soortgelijke verteller, die zeer goed kan observeren maar het ook wel eens bij het verkeerde eind heeft. De verteller is een huisarts die er zo zijn eigen moralen op nahoudt. Als lezer ben je geschokt dat een huisarts de dingen denkt en doet die Marc Schlosser denkt en doet, maar aan de andere kant is het ook wel heel grappig dat iemand zich lekker niet aan de regeltjes houdt en zijn eigen gang gaat.

De acteur, die later overlijdt, is door Schlosser verkeerd behandeld en langzamerhand komt de lezer erachter dat er meer speelt dan alleen een medisch falen. De mannen kennen elkaar ook buiten de dokterspraktijk en er blijkt wel heel wat gespeeld te hebben, daar rond het zomerhuis met zwembad waar de acteur de dokter en zijn familie uitnodigde om vakantie te vieren. Stukje bij beetje begint de lezer te begrijpen waarom Schlosser gedaan heeft wat hij deed.

Af en toe een beetje langdradig, maar heel goed opgebouwd. Er is meer aan de hand dan Schlosser weet en daar komt hij, en de lezer, uiteindelijk ook achter.

Als je Het diner mooi vond, moet je dit boek zeker ook lezen!


Mijn waardering: 4,5 sterren (van de 5)

Bladzijden: 380

Publicatie datum: 2011

Dit boek heb ik: gekregen in a goodie bag van de uitgeverij (ebook)

Extra: Dit boek telt mee voor deIk Lees Nederlands! Uitdaging

Ik Lees Nederlands!

7 reacties op “Boekrecensie: Zomerhuis met zwembad door Herman Koch

  1. Ik vond het ook een leuk boek, net als het diner met een wending erin; waar je de mensen in het diner eerst leuk en grappig vindt, heb je op het einde een grondige hekel aan hen. En hier is het net andersom. Knap gedaan, en graag gelezen!

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s