Nieuwe Boeken!

Heel langzaam komen er weer wat nieuwe boeken binnen. Heel snel lees ik de oude uit. Mijn ongelezen boeken-totaal gaat omlaag en zo wil ik het. Boeken zijn om te lezen, niet om in de kast weg te zetten. Wat vind jij?

Voor recensie

De verdwijners door Niels 't Hooft

De verdwijners door Niels ’t Hooft

Dit boek had ik al een tijdje op het oog, want de schrijver vertelde erover tijdens mijn bezoek aan uitgeverij Atlas Contact vorig jaar. Toen was het nog in de maak, nu is het klaar. Eind deze maand kun je mijn recensie lezen. Een heel apart boek! 

De uitgever zegt: “Het is 2018: Google voorspelt dat de wereld binnen afzienbare tijd ten onder zal gaan aan een grondstoftekort en bevolkingsoverschot. Studente Marthe heeft meer aan haar hoofd dan het einde der tijden: zij zoekt wanhopig naar haar zus, die plotseling op vakantie ging en niets meer van zich laat horen. Dan ontmoet Marthe de enquêteurs Randy, Lua en Erhardt, die in opdracht van Google de verwarde bevolking vragen naar hun diepste angsten en verlangens. De kennis die zij opdoen gebruiken ze voor een ander, illegaal plan, waarin ecoterrorisme, verdachte vleesproductie en hulp bij zelfdoding hand in hand gaan. Wanneer Marthe zich bij de groep voegt verandert alles. ’t Hooft vergroot de mogelijkheden van de moderne technologie uit tot een spannende thriller, geschreven in een koele, snelle stijl.”

***

Het reservaat door Liselotte Stavorinus

Het reservaat door Liselotte Stavorinus

Voor recensie van uitgeverij Crime Compagnie, die vrouwelijke, Nederlandse thrillerschrijvers publiceert, en heel af en toe een vertaald boek, of zelf een boek van een mannelijke schrijver. Toch eens navragen hoe dat zit! Het reservaat speelt zich af in Het Gooi, onder de rijke luitjes. Een lekker leesbaar boek.

De uitgever zegt: “Jessica Dudock verhuist met haar man en hun drie kinderen van Curaçao weer terug naar Nederland. Ze komen terecht in de kille leefomgeving van een chique dorp, gekscherend ook wel Het Reservaat genoemd. Gelukkig neemt Amanda Voorbach, de flamboyante echtgenote van de bekende televisieproducent Marcus Voorbach, Jessica onder haar hoede. Ze introduceert Jessica bij haar hechte vriendengroep en leert haar de gebruiken en regels van het reservaat. Jessica begint zich eindelijk thuis te voelen en bloeit op.  Maar na verloop van tijd blijken de relaties binnen de vriendengroep gecompliceerd te zijn. Niets is wat het lijkt en Jessica raakt verwikkeld in een web van list en bedrog. “

***

De teruggekeerden door Jason Mott

De teruggekeerden door Jason Mott

Voor recensie van Not Just Any Book. Heel veel mensen doen mee met de pre-read van dit boek, je zult het de komende weken overal tegenkomen. Ik heb het al in het Engels gelezen, dus geef ik mijn Nederlandse exemplaar binnenkort weg (houd mijn blog dus in de gaten!). 

De uitgever zegt: “Op een zonnige dag in augustus 1966 verdrinkt de achtjarige Jacob, zoon van Lucille en Harold Hargrave. Bijna vijftig jaar later staat hij voor hun deur. Blakend van gezondheid, nog steeds acht jaar oud.

En Jacob is niet de enige die is teruggekeerd uit de dood. Overal in de wereld duiken Teruggekeerden op, en al gauw zijn het er zo veel dat steeds meer mensen zich bedreigd voelen. Niemand begrijpt waarom het gebeurt, hoe het mogelijk is. Maar één ding is zeker: in de chaos die volgt zal iedereen uiteindelijk een keuze moeten maken.”

***

Leven na leven door Kate Atkinsons

Leven na leven door Kate Atkinson

Voor recensie van uitgeverij Atlas Contact. Ook dit boek heb ik al in het Engels gelezen en deze ga ik daarom óók weggeven op mijn blog. Ik vind het altijd leuk om boeken weg te geven, en vooral exemplaren die nog helemaal ongelezen zijn, dus deze en het boek hierboven liggen al klaar om in een weggevertje te worden verloot. 

De uitgever zegt: “Stel dat er niet alleen tweede kansen waren, maar derde kansen, vierde kansen, een oneindige hoeveelheid kansen om je leven te herhalen – totdat je het eindelijk goed deed. Zou je dat wel willen?

 In een koude, besneeuwde nacht in 1910 komt bankiersdochtertje Ursula Todd ter wereld in een lommerrijke buitenwijk van Londen – dood. In diezelfde koude, besneeuwde nacht komt Ursula Todd ter wereld, schreeuwt lang en hard, en begint aan een leven dat, om het zachtjes uit te drukken, heel ongewoon zal blijken. Want terwijl ze groeit, gaat ze ook dood, herhaaldelijk, op verschillende manieren. Tegelijkertijd nadert de tweede grote oorlog van de eeuw. Kan Ursula, gezegend door een schijnbaar oneindige hoeveelheid levens, de wereld redden van de onvermijdelijke neergang? En als ze dat kan – zal ze het ook doen?”

***

Charlotte door Kathleen Weise

Charlotte door Kathleen Weise

Dit boek kreeg ik ongevraagd toegestuurd door Uitgeverij Kok. Het ziet er leuk uit, maar het is bedoeld voor meisjes van een jaar of 14. Ik ga kijken of ik een andere recensent voor het boek kan vinden die dit boek meer zal waarderen dan ik. 

De uitgever zegt: “Parijs, 1609. De jonge Charlotte de Montmorency wordt door haar vader naar het hof gehaald om te worden uitgehuwelijkt. Al heel snel begrijpt Charlotte dat ze (echte) vriendschap moet proberen te vinden in een wereldje waarin ze niemand kan vertrouwen. Eén verkeerde beslissing kan letterlijk een dodelijke afloop hebben. In deze wereld vol intriges en machtspelletjes wordt ze verliefd op een man, die niet meer dan een schaduw is.”

***

Gekocht

Koud-Zuid van Ariane Meijer

Koud-Zuid door Ariane Meijer

Dit boek kocht ik voor mijn moeder, die wel van thrillers houdt. Maar eigenlijk leek het mijzelf ook wel leuk. Mijn moeder heeft niet zoveel plaats voor boeken, dus kreeg ik het na het lezen weer terug. 🙂

Bol.com zegt: “Wanneer haar echtgenoot Gidon op klaarlichte dag wordt geliquideerd, spat het droomleven van de beeldschone Donia uiteen. Wat Gidon eigenlijk precies deed en hoe zijn zakenwereld in elkaar steekt, daarvan heeft Donia geen idee. Het liefst wil ze haar comfortabele leventje van winkelen en lunchen in de P.C. Hooftstraat zo snel mogelijk voortzetten.

Pas als blijkt dat ook het leven van haar zeventienjarige dochter Julia gevaar loopt, neemt Donia het heft in eigen hand. Met de hulp van Laura, een schoolvriendin van Julia, gaat ze op zoek naar antwoorden. Al snel komt ze erachter dat niets is wat het lijkt, en dat niemand is wie hij zegt te zijn?”

***

Gratis download

Zomernacht door Kristin Hannah

Zomernacht door Kristin Hannah (ebook)

Een gratis download via chicklit.nl. De naam van de schrijfster ben ik al vaak genoeg tegengekomen maar ik heb nog nooit wat van haar gelezen. Hier dus mijn kans. 

De uitgever zegt: “Lexi en Mia worden hartsvriendinnen vanaf de dag dat ze elkaar op de middelbare school tegenkomen. Lexi woont bij haar tante op een woonwagenpark. Mia komt uit een stabiel, rijk gezin. Lexi valt als een blok voor Mia’s populaire tweelingbroer Zach. Ze had nooit verwacht dat hij haar ook leuk zou vinden. De drie jonge mensen worden onafscheidelijk.

Op de terugweg van hun eindexamenfeest gaat het mis. Ze krijgen een auto-ongeluk. Lexi neemt onder grote sociale druk alle schuld op zich en belandt in de gevangenis. Daar bevalt ze van een dochtertje, Grace, dat ze moet afstaan. Jaren later keert Lexi, ouder en wijzer, terug in de maatschappij. Ze gaat onmiddellijk op zoek naar Grace.”

***

Welke van deze boeken heb jij gelezen?

 

Advertentie

8 reacties op “Nieuwe Boeken!

  1. Ik heb van Ariane Meijer ooit Wit Goud gelezen. Zou wel eens de voorloper of juist de opvolger van Koud Zuid kunnen zijn. Weet niet meer precies hoe het verhaal ging, maar weet nog wel dat ik het heel spannend en eigentijds vond.

  2. Pingback: Week 760 · Nielsthooft.com · Website of writer and journalist Niels ’t Hooft

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s