Boekrecensie: De donkerste weg door Tami Hoag

Dedonkerste weg door Tami Hoag

De donkerste weg: Waar het over gaat

De uitgever zegt: “Een perfecte familie, een perfect thuis, een perfect leven. Totdat het kwaad zijn intrede doet en alles verwoest.

Vier jaar na de verdwijning van haar oudste dochter Leslie lijkt het of Lauren nog de enige is die voor haar dochter vecht. Hoewel de verdachte bekend is, is hij nooit veroordeeld wegens gebrek aan bewijs. Als Lauren haar oude leven probeert te ontvluchten met haar jongste dochter Leah en verhuist naar het kleine stadje Oak Knoll, doemt daar opeens de ontvoerder van Leslie op.

Lauren probeert met het laatste restje kracht dat ze in zich heeft deze wrede man te ontmaskeren. Ze krijgt hulp van Tony Mendez, de sympathieke detective uit Dieper dan de doden. Hij ontrafelt de zaak en komt erachter dat Laurens obsessie de dader te vinden levensgevaarlijke proporties heeft aangenomen.

De donkerste weg: Wat ik er van vond

Een heerlijke doorleesthriller. Lauren kan maar niet verder met haar leven, omdat de kidnapper van haar dochter Leslie nooit gevonden is, en zij dus ook niet weet of Leslie nog leeft. Maar wel is het bijna zeker dat Roland Ballencoa de dader is. Ze hebben hem echter nooit kunnen veroordelen. Lauren’s dochter Leah heeft nu de leeftijd die Lauren had toen ze verdween, en daar duikt Ballencoa op in het stadje waar ze nu wonen!

Als lezer vind je het doodeng als Leah eens in haar eentje thuis is, of wanneer er in de manege niemand anders in de buurt is. Zal ze door Roland Ballencoa gepakt worden? Maar ook twijfel je een beetje: die Ballencoa is dan wel een ongelooflijke viespeuk, maar echte bewijzen dat hij iets te maken had met de ontvoering van Leslie, zijn er niet. Misschien valt het allemaal wel mee.

Een politierechercheur gelooft dat Lauren gelijk heeft, en dat Ballencoa (weer) achter haar en Leah aanzit. Hij onderzoekt het komen en gaan van de verdachte en stuit op een aantal bedenkelijke feiten. De lezer ziet het allemaal aan, en blijft zich ondanks alles afvragen of de dreiging juist uit een andere hoek komt.

Dit soort boek werkt altijd toe naar een levensbedreigende situatie, en die komt er! Je kunt je niet voorstellen dat alles nog goed kan komen. En misschien gebeurt dat ook niet. Een heerlijk boek om voor te gaan zitten.


Mijn waardering: 5 sterren (van de 5)

Bladzijden: 320

Publicatie datum: 2013 (mei; USA: 2012)

Dit boek heb ik: gekregen voor recensie van The House of Books (als ebook)

Vertaald: uit het Engels (Down the Darkest Road)

Extra: Van Tami Hoag las ik eerder (in het Engels) Prior Bad Acts

3 reacties op “Boekrecensie: De donkerste weg door Tami Hoag

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s