Nieuwe Boeken!

Deze keer weer een aantal hele mooie boeken – voor recensie en van de bieb, en eentje heb ik gewonnen – die viel onverwachts door de brievenbus. Leuk!

Voor recensie

Een tijdelijke vertelling door Ruth Ozeki

Een tijdelijke vertelling door Ruth Ozeki

Voor recensie van uitgeverij Ambo|Anthos. Van Ozeki heb ik al twee andere boeken gelezen die ik heel goed vond. Ze is de schrijfster van Mijn jaar van het vlees (waar ik als vergetariër erg van genoten heb) en van Alles opnieuw, ook erg mooi.

Volgens de uitgever: “Ruth vindt op het strand van een desolaat eiland in Canada een aangespoelde Hello Kitty-lunchbox. In de trommel zit een Japans dagboek en een oud horloge. Nieuwsgierig verdiept Ruth zich in haar bijzondere vondst. Door het lezen van het dagboek wordt ze in de wereld van het zestienjarige meisje Nao gezogen. Het lijkt alsof er een onzichtbare draad tussen beide vrouwen gespannen is.

In Tokio heeft Nao besloten dat er maar één uitweg is voor haar pijnlijke eenzaamheid en het voortdurende gepest van haar klasgenoten: zelfmoord. Maar eerst begint ze een dagboek over het leven van haar zenboeddhistische overgrootmoeder. Het dagboek wordt Nao’s toevluchtsoord en zal uiteindelijk invloed  hebben op meer levens dan alleen het hare.”

***

De donkerste weg door Tami Hoag

De donkerste weg door Tami Hoag (eboek)

Voor recensie van uitgeverij The House of Books gekregen. Ook van deze schrijfster heb ik al eerder wat gelezen. Ik zou niet alleen maar thrillers kunnen lezen maar ik vind ze heel geslaagd voor tussendoor. 

Volgens de uitgever: “Een perfecte familie, een perfect thuis, een perfect leven. Totdat het kwaad zijn intrede doet en alles verwoest.

Vier jaar na de verdwijning van haar oudste dochter Leslie lijkt het of Lauren nog de enige is die voor haar dochter vecht. Hoewel de verdachte bekend is, is hij nooit veroordeeld wegens gebrek aan bewijs. Als Lauren haar oude leven probeert te ontvluchten met haar jongste dochter Leah en verhuist naar het kleine stadje Oak Knoll, doemt daar opeens de ontvoerder van Leslie op. Lauren probeert met het laatste restje kracht dat ze in zich heeft deze wrede man te ontmaskeren. Ze krijgt hulp van Tony Mendez, de sympathieke detective uit Dieper dan de doden. Hij ontrafelt de zaak en komt erachter dat Laurens obsessie de dader te vinden levensgevaarlijke proporties heeft aangenomen. ”

***

Uit de bibliotheek

Het laatste land door Threes Anna

Het laatste land door Threes Anna

Over dit boek heb alweer een tijd geleden een Eerste Hoofdstukken blogje gemaakt, en toen ik het in de bibliotheek zag, moest ik het gewoon meenemen. 

Volgens de uitgever: “Midden in de Atlantische Oceaan ligt een kleine eilandengroep. Het leven is er goed en welvarend, tot een zware storm over het gebied raast en al het contact met de rest van de wereld wordt verbroken.

In de geïsoleerde gemeenschap ontstaat eerst beroering, en dan paniek, als het erop lijkt dat de verbindingen niet hersteld kunnen worden. De jonge Unnar, wiens ouders niet zijn teruggekomen van hun trip naar het continent, zoekt zijn weg in deze chaos en vat sympathie op voor een uitgerangeerde vuurtorenwachter. De secretaresse van het kabinet ziet met lede ogen aan hoe de bestuurders niet in staat zijn de crisis te bedwingen, en in de haven proberen ambtenaren hun maaltijd bij elkaar te vissen.

Threes Anna beschrijft hoe onverwacht snel een gelukkige en moderne samenleving kan afbrokkelen, terwijl iedereen wanhopig probeert te overleven.”

***

IV door Arjen Lubach

IV door Arjen Lubach

Ook over dit boek heb ik een Eerste Hoofdstukken blogje geschreven en hier geldt ook weer: ik zag het in de bibliotheek en kon het niet laten staan.

Volgens de uitgever: “Wanneer Elsa op haar vakantieadres in Zuid-Frankrijk hoort dat haar vader is vermoord, neemt ze direct het eerste vliegtuig terug naar Nederland. Eenmaal in Amsterdam ontdekt ze dat haar vader, een emeritus hoogleraar, een groot staatsgeheim op het spoor was, waarvan het uitlekken onvoorstelbare gevolgen zou hebben.

Door een eigenaardige samenloop van omstandigheden ziet de politie haar als verdachte. Verbijsterd besluit Elsa door te gaan waar haar vader is gebleven. Met de hulp van Maarten van Eck, de beroemde televisieprofessor, probeert ze te achterhalen wie haar erin heeft geluisd. Is de politie wel te vertrouwen? Wat hebben de geschriften van Cicero ermee te maken? En wie is toch de mysterieuze Vier?

Terwijl ze op de hielen wordt gezeten door politie én moordenaars, volgt er een ijzingwekkende achtervolging van 24 uur, een rit die leidt van Amsterdam, via de Noord-Hollandse duinen, naar Zuid-Frankrijk.

***

Gewonnen

Het dorp door Nikita Lalwani

Het dorp door Nikita Lalwani

Bij mijn Ditjes en Datjes blogjes vermeld ik soms een winactie van marleens boek van de week. Ik doe zelf regelmatig mee want Marleen heeft vaak mooie boeken. Deze keer was ik de gelukkige winnaar van een exemplaar van Het dorp. Alleen de voorkant ziet er al prachtig uit. Het verhaal lijkt me ook mooi.

Volgens de uitgever: “Na een lange reis vanuit Engeland staat Ray Bhullar voor het hek van het Indiase dorp dat de komende maanden haar thuis zal zijn. De deur van de hut die ze deelt met haar collega Serena is een losse plaat metaal, de ramen zijn gaten in de muur. En buiten gaat het dorpsleven schijnbaar zijn gewone gang.

Toch is het dorp allesbehalve gewoon. Het is een ‘open gevangenis’, waar mensen met een veroordeling voor moord of doodslag wonen, samen met hun gezin. Ray en haar collega’s van de BBC observeren en filmen het dorp voor een serie over het leven in gevangenissen. Ze willen het aan de kijkers presenteren als het ultieme voorbeeld van verdraagzaamheid, maar als de tv-ploeg langer blijft en de behoefte aan drama toeneemt, vervaagt de grens tussen schuld en onschuld en doemt er een nieuw soort wreedheid op, onverwacht en angstaanjagend.”

***

Welke van deze boeken heb jij gelezen?

 

2 reacties op “Nieuwe Boeken!

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s