Boekrecensie: De schuldige door Lisa Ballantyne

De schuldige door Lisa Ballantyne

Dit boek kreeg ik van crimezone.nl via uitgeverij Orlando voor recensie. Het verhaal, over een jongetje dat beschuldigd wordt van de moord op een jonger buurjongetje leek me heel interessant. En dat was het ook. Ik las het in 2 dagen uit en heb ervan genoten.

De schuldige: Waar het over gaat

Volgens de uitgever: “Op een kinderspeelplaats wordt een jongetje dood aangetroffen…

Daniel Hunter, advocaat in Londen, wordt voorgesteld aan Sebastian, een elfjarige jongen die ervan wordt beschuldigd een ander jongetje vermoord te hebben. Sebastiaan doet hem denken aan zichzelf toen hij jong was, aan het boze, gewelddadige jongetje dat opgroeide in tehuizen en pleeggezinnen – en aan Minnie, de vrouw die hem adopteerde. Haar liefde redde hem destijds, tot hij zich ook door haar zo verraden voelde dat hij alle banden met haar verbrak.

Maar wat heeft Minnie misdaan dat Daniel haar vijftien jaar genegeerd heeft? En zal Daniels obsessie met Sebastian ervoor zorgen dat hij alles kwijt raakt waar hij zo hard voor heeft gewerkt?”

De schuldige: Wat ik er van vond

Dit boek wordt helemaal verteld vanuit het gezichtspunt van Daniel Hunter, advocaat van de 11-jarige Sebastian, die beschuldigd wordt van moord op zijn buurjongetje. Daniel herkent veel van Sebastian in hemzelf. Daniel was ook geen makkelijke jongen maar heeft zich opgewerkt tot succesvolle advocaat.

De hoofdstukken vertellen afwisselend het verhaal van Daniel als advocaat van Sebastian, en het verhaal van Daniel als jongen, die als pleegkind bij Minnie op de boerderij terecht kwam. De twee verhaallijnen waren goed opgebouwd en beiden waren interessant om te volgen.

Het verhaal is heel plezierig geschreven zodat ik verder wilde blijven lezen. Natuurlijk wilde ik vooral weten of Sebastian inderdaad schuldig was, en wat er met Daniel gebeurd was waardoor hij Minnie niet meer wilde zien. Hoewel het niet echt spannend was, was het zo toch een pageturner.

Het verhaal roept vragen op over de manier waarop Sebastian behandeld wordt door het Britse rechtssysteem. Ook laat het heel goed zien wat ervoor nodig is voor een kind om een volwassene te vertrouwen. Het verhaal van Minnie en Daniel is hartverwarmend en heel geloofwaardig. Sebastian kon ik niet echt doorgronden, maar aangezien we hem door de ogen van Daniel bekeken, die ook niet zo goed wist wat hij van Sebastian moest denken, klopt dat dus wel. Toch kwam Sebastian daardoor niet echt tot leven voor mij. De rechtszaak was goed in elkaar gezet en mooi om te volgen.

Een prachtige page turner die ik in 2 dagen uitgelezen heb!


Mijn waardering: 5/5

Bladzijden: 416

Publicatie datum: 2013 (Oorspronkelijke editie, Engeland, 2012, The Guilty One)

Dit boek heb ik: gekregen voor recensie van crimezone.nl

 

7 reacties op “Boekrecensie: De schuldige door Lisa Ballantyne

  1. Pingback: De schuldige | Boeklover

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s