Nieuwe Boeken!

Telkens als ik naar de bibliotheek ga om boeken in te leveren, kom ik met nieuwe boeken thuis. Ja, de bibliotheek heeft een goede sortering, maar ik heb al zoveel te lezen. Toch kan ik niet voorbij de Nieuwe Boeken tafel lopen zonder even te kijken – en overstag te gaan. Ik heb weer wat mooie boeken ontdekt!

Voor recensie

De schuldige door Lisa Ballantyne

De schuldige van Lisa Ballantyne

Ik won dit boek van Uitgeverij Orlando in een winactie van crimezone. Ik geloof dat het de bedoeling is dat ik er een recensie over schrijf, dus dat zal ik braaf doen. Het lijkt me een mooi boek. En ja, ik heb weer eens een boek gewonnen! (De laatste keer was alweer bijna twee weken geleden).

Volgens de uitgever: “Op een kinderspeelplaats wordt een jongetje dood aangetroffen…

Daniel Hunter, advocaat in Londen, wordt voorgesteld aan Sebastian, een elfjarige jongen die ervan wordt beschuldigd een ander jongetje vermoord te hebben. Sebastiaan doet hem denken aan zichzelf toen hij jong was, aan het boze, gewelddadige jongetje dat opgroeide in tehuizen en pleeggezinnen – en aan Minnie, de vrouw die hem adopteerde. Haar liefde redde hem destijds, tot hij zich ook door haar zo verraden voelde dat hij alle banden met haar verbrak.

Maar wat heeft Minnie misdaan dat Daniel haar vijftien jaar genegeerd heeft? En zal Daniels obsessie met Sebastian ervoor zorgen dat hij alles kwijt raakt waar hij zo hard voor heeft gewerkt?

De schuldige is een uiterst fascinerende en aangrijpende roman over hoezeer we allemaal gevormd worden door ons verleden.”

***

Uit de bibliotheek

Digitale verleiding door Maurits Kaptein

Digitale verleiding van Maurits Kaptein

Dit boek kwam ik tegen in de bieb, en sprak me meteen aan. Ik heb er al een Eerste Hoofdstuk blogje over geschreven en toen leek het mij erg interessant. Ondertussen heb ik het bijna uit. En ja, nog steeds heel goed!

De uitgever zegt: “Van de bezoekers van een gemiddelde boekwinkel loopt 25 procent daadwerkelijk met een boek naar buiten. Online marketeers schreeuwen het al van de daken als 5 procent iets koopt. Ze bereiken dus wel meer mensen online, maar zijn niet erg succesvol. Het verschil zit ’m in de beïnvloeding zoals die door goede verkopers wordt toegepast.

Maurits Kaptein ontwikkelde op basis van psychologie en technologie een manier om ook online bezoekers individueel te beïnvloeden door rekening te houden met hun persoonlijke voorkeuren, dankzij zogenaamde beïnvloedingsprofielen. De intuïtie van de rasverkoper – komt deze klant voor de specs? Voor een koopje? Omdat hij ‘erbij wil horen’? – kan tegenwoordig digitaal gesimuleerd worden, zodat je voor elke bezoeker de beste verleidingsstrategie kunt inzetten. Kaptein vertelt levendig en baseert zich op cutting edge onderzoek.“

***

Poollicht door Jolanda Linschoten

Poollicht door Jolanda Linschoten

Dit boek keek naar mij en ik keek terug. Een boek over het hoge noorden spreekt mij altijd aan. Dit is een reisverslag met veel fotos.

Bol.com zegt: “Bloedstollend mooie foto’s en een verhaal van ontdekking, reflectie en avontuur
Poollicht is een eerbetoon aan de noordelijke wildernis en vormt een inspiratiebron voor iedereen die in de natuur naar zingeving zoekt. In beeld en woord neemt Jolanda Linschooten de lezer mee op haar zwerftochten langs de poolcirkel, waarbij zij nu eens op ski’s, dan weer per kano of te voet door de wildernis trekt. Daar in het hoge noorden vindt zij keer op keer de eindeloze stilte die zich in de granietbergen heeft gekerfd en glanst op de bevroren gletsjers… Stilte waarin de nachtelijke sterrenhemel zichtbaar wordt, net als het geruisloos dansende groene noorder­licht.

Poollicht is een boek om te beleven. Verbijsterend mooie foto’s en persoonlijke teksten vertellen het verhaal van een jonge vrouw in een overweldigend landschap.”

***

Blauwe sneeuwpoppen door Sandra Berg

Blauwe sneeuwpoppen door Sandra Berg

Noemde ik zonet het hoge Noorden? Ja, daar speelt dit boek, een roman, zich ook af. Heeft altijd mijn interesse. Nu lijkt dit meer een liefdesroman te zijn dan ik in eerste instantie dacht. Niet per sé mijn smaak, maar volgens de cover komt het allemaal goed (die is namelijk wél mijn smaak).

Volgens de uitgever: “De ondernemende Molly reist naar het ijskoude Noorden om de wintermarkt van Jokkmokk en het IJshotel in Jukkasjärvi te bezoeken, de bekende attracties van Lapland. Ze maakt kennis met de leuke Britt Bennet, wiens reis in het teken van pech staat, maar die daar toch wel de humor van inziet.

Molly kan haar genoegen niet ontkennen, als het duidelijk wordt dat Bennet met dezelfde trein als zij richting Stockholm zal reizen. Een genoegen wat wederzijds lijkt. Maar waar Bennet is, gaan dingen mis. En zo dreigen Molly en Bennet met vijf andere reizigers op het station in Murjek te stranden, als een sneeuwstorm het openbaar vervoer plat legt. De spoorwegen regelt een bus, maar de storm neemt toe. Door gladheid, slecht zicht en een stel rendieren, raakt de bus van de weg en stranden de reizigers in een oud huis ergens in de bossen.

De storm maakt ieder contact met de buitenwereld onmogelijk. En dan wordt Ingmar vermoord.
Wachten totdat ze de politie kunnen bereiken is natuurlijk een optie. Maar Molly houdt niet van wachten. Ze gaat zelf op onderzoek en sluit niemand daarbij uit. Zelfs Bennet niet.”

***

Het grijze gebied door Goran Tribuson

Het grijze gebied door Goran Tribuson

Deze thriller lag bij de nieuwe boeken in de bibliotheek en ik herkende de naam van de schrijver: ik had dezelfde middag nog een email van de uitgeverij gehad, met de vraag of ik een van de boeken van deze schrijver wilde recenseren. Heel toevallig! Het leek me wel een spannend boek, dus heb ik het meegenomen. Dit wordt denk ik mijn eerste boek uit Kroatië!

Volgens de uitgever: “‘Het grijze gebied‘ speelt zich af in de jaren tachtig rond de jaarwisseling in Zagreb en omgeving. […] Politie-inspecteur Banić heeft het aan alle kanten moeilijk. De scheiding van zijn vrouw Lidija valt hem zwaar, evenals haar nieuwe relatie met Tamarin, een prominent politicus. Hij mist zijn dochter Nika en in het kale flatje waar hij tegenwoordig woont voelt hij zich als een verlaten hond. […]

Op zijn werk heeft hij bijna alle credits verloren. Van zijn baas Delić krijgt hij alleen nog onbenullige gevallen in behandeling en een schorsing hangt hem boven het hoofd. Tegen al zijn verwachtingen in krijgt hij op oudejaarsdag een moordzaak toegewezen, die wel eens zijn laatste kans binnen het corps zou kunnen zijn. […]

Banić is door zijn koppigheid, onorthodoxe werkmethoden, norse omgang met collega’s en ondergeschikten, en door de problemen met zijn baas wel wat tegenwerking gewend, maar als blijkt dat hij zijn leven niet meer zeker is, wordt hij kortstondig bang en bezorgd. De ontdekkingen die volgen zijn van een omvang die hij in zijn eentje niet meer aankan. Hij komt voor een haast onmogelijke opgave te staan: kan hij in zijn eentje voorkomen dat het hele land in een troosteloos grijs gebied verandert? Hulp komt uit onverwachte hoek.”

***

Welke van deze boeken heb jij gelezen?

 

9 reacties op “Nieuwe Boeken!

 1. Zo, dat zijn weer heel wat boeken! Ik kende ze allemaal nog niet.

  Zelf heb ik niet zoveel nieuwe boeken, er liggen nog twee biebboeken op mijn nachtkastje, maar omdat ik nog zoveel boeken heb staan die ik moet lezen, hou ik het daar maar bij 😉

  • Nadine, ja, zo zou ik ook moeten denken, natuurlijk. Ik heb ook nog stapels liggen die graag gelezen willen worden. Maar ja, dan ben ik in de bieb… tja, ik houd nu eenmaal van boeken!

  • Sandra, ik ben meteen in De schuldige begonnen en dat bleek een goede zet! Mijn recensiestapel is gelukkig niet zo groot – ik probeer het bij te houden. De recensieboeken gaan bijna altijd voor (gevolgd door de bieb-boeken en dan de rest).

 2. Ik heb dit boek een tijdje geleden al mogen lezen voor Plantage boekhandel.

  dit is wat ik naar Plantage heb geschreven:

  De Schuldige,

  Daniel Hunter een advocaat uit Londen gaat Sebastiaan een 11 jarige jongen verdedigen die wordt verdacht van moord op zijn 8 jarige buurjongen Ben. Tijdens dit proces wordt Daniel herinnerd aan zijn eigen jeugd die totaal niet van een leie dak ging.

  Het boek bestaat uit 2 verhaallijnen : het eerste verhaallijn is Daniel die als advocaat optreedt voor Sebastiaan waar hij een bijzondere band mee krijgt en dat brengt men naar de verhaallijn die in het verleden afspeelt en over zijn eigen jeugd gaat.

  Tijdens het lezen wordt je heen en weer geslingerd met het heden ( proces van Sebastiaan)en verleden(de jeugd van Daniel). Tijden het lezen van zijn verleden komt menig emotie los als je leest hoe Daniel zijn eigen jeugd beschrijft en opnieuw beleefd. Minnie zijn pleegmoeder speelt een grote rol in zijn vroegere leven en dit heeft weer als gevolg dat er bepaalde dingen in het verleden zijn gebeurd die Daniel nu op een rij probeert te krijgen.

  Lisa Ballantyne heeft met dit boek een ijzersterk debuut neergezet. Een prachtig verhaal die gekenmerkt wordt met passie,genegenheid,emotie,humor en spanning.

  Ik geef “De Schuldige” 5 sterren

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s