Hotel Linda wandeling en etentje

Hotel Linda door Arjan Visser
Hotel Linda is een boek over een stokoude Joodse man, Jonah Jacobson, die vanuit Brazilië terugkeert naar Nederland, waar hij zijn jeugd doorbracht. Tijdens de oorlog is deze man het land ontvlucht en dit is de eerste keer dat hij terug is. Hij logeert in Hotel Linda in de Rivierenbuurt van Amsterdam. Hij is nogal verward en haalt in het boek verleden en heden door elkaar. Toch komt de lezer er langzamerhand achter wat er precies gebeurt is in de oorlog. (Mijn recensie).

Dit vond ik een prachtig boek en ik was dan ook zeer in mijn sas toen ik de winactie van de Arbeiderspers won: een wandeling langs de plekken waar Jonah ook langs wandelt in het boek, met na de wandeling nog een etentje.

Arjan Visser en Lex Jansen

Arjan Visser en Lex Jansen

Kaart van het gebied

We spraken af voor de deur van (voormalig) Hotel Linda. Het bestond tot voor kort echt, net als een heleboel plaatsen en mensen in het boek. Auteur Arjan Visser en uitgever Lex Jansen stonden al te wachten. Even later kwamen ook Joyce Willemse (mijn gast) en Koos Timmermans (een andere winnaar) erbij.

Arjan Visser had, heel attent, een kaartje gemaakt van het gebied met de plaatsen waar wij langs zouden lopen. Behalve Hotel Linda zagen we de synagoge waar Jonah zich naar binnen wist te praten, het Braziliaans koffiehuis waar hij even stilstaat, het vroegere woonhuis van Jonah (het verhaal is niet echt gebeurd, maar Arjan Visser heeft toch een bestaand huis uitgekozen dat in het boek dienst doet als woonhuis in Jonah’s jeugd).

Broodje met viskoekje bij Sal Meyer

Broodje met viskoekje bij Sal Meijer

Bij Sal Meijer Sandwichshop hebben we een viskoekje met broodje gegeten (en een glas thee erbij). Hier heeft Jonah ook een viskoekje gegeten dus moesten wij ook! Dit vond ik een heel leuk intermezzo van de wandeling.

Na nog wat punten op de kaart gezien te hebben, waaronder het huis waar Anne Frank woonde en de lagere school die zij bezocht (hetgeen niets met het boek te maken had, maar wel interessant was), kwamen we aan bij Firma Pekelharing, waar Jonah in het boek ook een hapje wilde eten. Daar begroette ons Angela Wind van de Arbeiderspers, zodat we in totaal met 6 personen van een lekker en vooral bijzonder gezellig diner hebben genoten. Veel later dan ik verwacht had namen we weer afscheid van elkaar.

linda_pekelharing linda_boek_signeren
.
Bedankt, Arbeiderspers, voor de leuke winactie en de gezellige avond!

door Leeswammes Geplaatst in Boeken

9 reacties op “Hotel Linda wandeling en etentje

  1. Helemaal met je eens Judith, het was leuk dit mee te maken. Heel inspirerend ook al die gesprekken over schrijven, boeken en literatuur (en bourgondisch eten…). (Nogmaals) dank je wel dat ik mee mocht.

  2. judith, kom eerst nu jouw waarheidsgetrouwe en mooie weergave van een in alle opzichten bijzondere kennismaking met schrijver, zijn leefwereld en zijn uitgeverij tegen.

      • Zeker, Judith! Overigens: je verslag larderen met foto’s en ingescande plattegrond dragen bij aan een afgerond vastleggen, van iets buitengewoons dat geformeerd werd door marketing- en publiciteitsmedewerkster, uitgever en schrijver.

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s