Ditjes en Datjes -24-

In de boekenwereld gebeurt er nog wel eens wat. Hier een paar van de leukste ditjes en datjes waar jij (en ik) zelf ook aan mee kan doen.

Voor de duidelijkheid, de winacties die hier genoemd worden, worden niet door mij georganiseerd, maar ik kwam ze tegen, via-via. En ik doe met de meeste zelf ook mee!

Deze keer

Weer veel winacties. Laat het vooral weten als je gewonnen hebt! 😉 Verder nog een aankondiging van een blog hop en een waarschuwing voor bloggers.

***

Win Alleen maar mijn moeder van Trees Roose

Alleen maar mijn moeder door Trees RooseBij De Boekblogger (dit blog, dus!) kun je Alleen maar mijn moeder van Trees Roose winnen. Dat had je vast al gezien, toch?

Ik heb er een recensie over geschreven en die staat hier.

Je kunt meedoen tot: 23 januari

Winnen: Vul een formulier in. Kijk HIER voor meer informatie.

.

Win Eet mij van Asha ten Broeke en Ronald Veldhuizen

Eet mij van Asha ten Broeke en Ronald VeldhuizenBij WatLeesJij.nu kun je Eet mij van Asha ten Broeke en Ronald Veldhuizen winnen.

Hier gaat het over: “Eet mij gaat over honger, over supermarkten en over reclame. Het gaat over de illusie van diëten en de stigma’s van dik zijn. Asha ten Broeke en Ronald Veldhuizen gaan op zoek naar de ware aard van ons eetgedrag. Ze combineren de nieuwste inzichten uit hersenwetenschap, genetica en fysiologie en laten zien dat iemands gewicht niet zozeer een keuze is, zoals dieetgoeroes ons vaak doen denken, maar voornamelijk afhankelijk is van aangeboren eigenschappen en invloeden uit de omgeving. Op confronterende wijze laten de auteurs zien hoe we, zonder het door te hebben, dagelijks verwikkeld zijn in een ongelijke strijd tegen supermarkten, marketeers en reclamebureaus, die eropuit zijn ons meer te laten consumeren. Ook plaatsen ze de discussie over obesitas in een breder perspectief: onze angst voor overgewicht blijkt behoorlijk ontspoord.”

Je kunt meedoen tot: staat er niet bij, dus doe het meteen

Winnen: Beantwoord een vraag, vul een formulier in. Kijk HIER voor meer informatie.

.

Win De oorlogsbruid van Nancy Richler

Oorlogsbruid van Nancy RichlerBij Lifestylelog kun je De oorlogsbruid van Nancy Richler winnen.

Hier gaat het over: “Als een jonge, mysterieuze vrouw in het naoorlogse Montreal opduikt, is het meteen duidelijk dat ze niet degene is die ze beweert te zijn. Ze doet zich voor als de joodse Lily Azerov, maar verdwijnt vervolgens spoorloos en laat haar man en pasgeboren dochtertje verbijsterd achter. Jaren later gaat Ruth, de dochter die door Lily in de steek is gelaten, op zoek naar haar moeder, een vrouw die ze misschien nooit zal vinden of werkelijk leren kennen.”

Je kunt meedoen tot: eind januari

Winnen: Vul een formulier in. Kijk HIER voor meer informatie.

.

Win De duivenhoudsters  van Alice Hoffman

De duivenhoudsters door Alice HoffmanBij Damespraatjes kun je De duivenhoudsters  van Alice Hoffman winnen. Hiervan heb ik de eerste hoofdstukken al gelezen en ik vond het zeker mooi genoeg om de rest van het boek te lezen (maar daar ben ik nog niet aan toegekomen). Dus, meedoen!

Hier gaat het over: “De levens van vier dappere en opmerkelijke vrouwen kruisen elkaar in het jaar 70 na Christus, in de wanhopige tijd van de belegering van Masada, wanneer de voorraden slinken en de Romeinen oprukken. De vier vrouwen werken in de duivenhokken en alle vier hebben ze geheimen: wie ze zijn, waar ze vandaan komen, en van wie ze houden.”

Je kunt meedoen tot: staat er niet bij, dus doe het meteen

Winnen: Beantwoord een vraag, vul een formulier in. Kijk HIER voor meer informatie.

.

Win Het Stockholm Octavo van Karen Engelmann

Het Stockholm OctavoBij De Boekensalon kun je Het Stockholm Octavo van Karen Engelmann winnen.

Hier gaat het over: “Zweden, 1798. Emil Larsson, een drinkende en gokkende vrijgezel, raakt bevriend met de eigenaresse van een goklokaal, mevrouw Sofia Mus, die hem de toekomst voorspelt aan de hand van een nieuwe vorm van kaartlegging: het octavo. Wanneer Sofia na een lange nacht aan de goktafels een kostbare waaier van barones De Uzanne wint, leidt dat tot bittere rivaliteit en een moorddadig complot waar niemand ongeschonden uit tevoorschijn komt. Ondertussen krijgt Emil te horen dat hij `de Zoeker’ is, en dat niet alleen zijn toekomst maar ook die van de monarchie, de stad en heel Zweden afhangt van zijn vermogen de acht leden van het Stockholm Octavo te achterhalen…”

Je kunt meedoen tot: 30 januari

Winnen: Stuur een email. Kijk HIER voor meer informatie.

.

Win een boekenpakket

leesfanaten.nlBij Leesfanaten.nl kun je een boekenpakket winnen. Er zijn zes verschillende pakketten te winnen (van verschillende uitgevers). Elk pakket bestaat uit 2 of 3 boeken. Voornamelijk thrillers.

Je kunt meedoen tot: 31 januari

Winnen: Beantwoord een vraag en vul een formulier in. Kijk HIER voor meer informatie.

.

Win De broodjesroofverhalen van Haruki Murakami

de broodjesroofverhalen van Haruki MurakamiBij WatLeesJij.nu kun je De broodjesroofverhalen van Haruki Murakami winnen.

Hier gaat het over: “De legendarische ‘broodjesroofverhalen’ van Haruki Murakami zijn een toonbeeld van surrealistische vertelkunst, doorspekt met de onnavolgbare humor van de bestsellerauteur. Nadat ‘Slaap’ als beeldverhaal verscheen heeft Murakami zelf illustratrice Kat Menschik om een vervolg verzocht. Het resultaat is De broodjesroofverhalen, in een meesterlijke vorm.”

Je kunt meedoen tot: staat er niet bij, dus doe het meteen

Winnen: Beantwoord een vraag en vul een formulier in. Kijk HIER voor meer informatie.

.

Doe je mee met de Literary Giveaway Blog Hop?

Literary Giveaway Blog HopAlweer voor de 7e keer organiseer ik op mijn Engelse blog, Leeswammes, de Literary Giveaway Blog Hop. Echt literair is het niet, maar we laten geen romances en fantasy toe. Verder is het redelijk open.

Heb je een blog en lijkt het je leuk een boek kado te doen aan je lezers? Schrijf je dan in voor deze hop, die loopt van 9 tot 13 februari. Doordat alles blog aan elkaar gelinkt worden krijg je reuzeveel “aanloop” en misschien wat nieuwe lezers erbij. Let op: de meeste deelnemers zijn Engelstalig, hoewel er ook altijd een paar Nederlanders meedoen.

Je kunt je inschrijven tot: 6 februari.

Kijk HIER voor meer informatie.

.

Heb je een blog? Pas dan op met foto’s!

Foto

Gelukkig kreeg ik toestemming van de eigenaar van deze foto om hem te plaatsen en er lekker mee te knoeien. 🙂 Maar pas op! Over het algemeen zit er op elke foto die je op internet vindt auteursrecht en mag je hem niet zomaar ovenemen.

De website Literaire Debuten kreeg pasgeleden een rekening van een fotografe voor het plaatsen van auteursfoto’s bij hun recensies. Op die foto’s zat auteursrecht en de rekening bedroeg bijna 1.000 euro. Kijk hier voor een bericht erover. De fotografe had al gewaarschuwd dat de foto’s niet op het blog mochten staan. Zie hier.

De fotografe had niet hoeven waarschuwen, ze had meteen een rekening kunnen sturen, dus wees zelf gewaarschuwd: denk even na of er foto’s op je blog staan waar misschien ook auteursrecht op zit. Auteursfoto’s bijvoorbeeld, dat mag niet zomaar. Wel mogen boekomslagen, bijvoorbeeld bij een recensie, die gelden als “citatierecht”. Dat wil zeggen, net zoals je een klein stukje uit een boek mag citeren, mag je ook het boekomslag “citeren”.

Dat je het maar weet!

[Alleen algemene reacties over het plaatsen van foto’s op blogs worden goedgekeurd – er is een woordenwisseling aan de gang mbt tot het specifieke geval hierboven beschreven waar ik niet aan meedoe en ook niet bij betrokken wil worden]

***

Ik ben benieuwd of je ergens aan meedoet.

Win je weleens boeken? (Ik won er 30 vorig jaar!)

Laat het eens weten!

10 reacties op “Ditjes en Datjes -24-

  1. Ik vind je winacties altijd erg leuk, maar meestal doe ik niet mee omdat ze op een Nederlands publiek gericht zijn. Gelukkig krijg ik het boek ‘Het Stockholm Octavo’ al opgestuurd voor recensie. 😉
    Je hebt helemaal gelijk met die auteursrechten! Zelf neem ik nooit zomaar foto’s van het internet voor op onze blog.

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s