Nieuwe Boeken!

De laatste paar weken heeft De Boekblogger weer een aantal nieuwe Nederlandse boeken gekocht, geleend of gekregen. Hieronder kun je zien welke recensies je dus binnenkort op dit blog kunt verwachten. En maar liefst drie van de vier boeken zijn van Nederlandstalige schrijvers. Nog meer boeken voor je Ik Lees Nederlands! lijstje dus!

Voor recensie

Wissel van Sabine van den Berg

Wissel van Sabine van den Berg

Dit boek kreeg ik voor recensie van uitgeverij Atlas Contact. Het gaat over een gezin waarin de man van geslacht veranderd. Heel ingrijpend natuurlijk, niet alleen voor hemzelf maar vooral ook voor zijn vrouw en tienerdochter. Deze heb ik al uit – dus de recensie komt eraan.

De uitgever zegt: “Ada, een opgroeiend meisje, heeft een vader die tegelijk met haar verandert in een vrouw. School en een sociaal leven worden bijzaak voor Ada. In de schaduw van de aandacht die haar transseksuele vader voor zichzelf opeist, observeert Ada genadeloos de situatie. Nadat de vader elders is gaan wonen, probeert de moeder de rest van het gezin bij elkaar te houden. In tegenstelling tot Ada hoopt het broertje Otto op een hereniging. Wissel is een sterke, psychologische roman waarin met ijzingwekkende precisie de ontwrichting van een gezin wordt blootgelegd.”

***

Alles wat er was door Hanna Bervoets

Alles wat er was van Hanna Bervoets

Dit boek kreeg ik ook voor recensie van uitgeverij Atlas Contact. Ik houd van apocalyptische/dystopische verhalen en dit is er een!  Tijdens een middag bij de uitgeverij vertelde Hanna Bervoets zelf over dit boek, en ik ben er reuze nieuwsgierig naar.

De uitgever zegt: “Acht mensenkomen op een zondag in een schoolgebouw samen voor de opnamen van een wetenschapsprogramma. Maar die worden nooit gemaakt. Want plotseling klinkt ereen knal. Op bevel van de autoriteiten gaan ramen, deuren en gordijnen dicht. En ze blijven dicht. Eerst dagen, dan weken.

Door de ogen van tv-redactrice Merel zien we hoe de groep probeert zich staande te houden in een nieuwe wereld. Een wereld van duisternis en isolatie. Van slapen op een gymmat en tien korrels rijst per dag. Naarmate de voedselvoorraden verder slinken, lopen de spanningen tussen de schoolbewoners steeds hoger op. Als alles wat er was er niet meer is, wat is dan nog de waarde van liefde, loyaliteit en vriendschap?”

***

Gekocht

Het grote Willem Frederik Hermans boek door Dirk Baartse en Bob Polak

Het grote Willem Frederik Hermans Boek van Dirk Baartse en Bob Polak (Red.)

Ik ben een W. F. Hermans fan en dit boek zag ik al een hele tijd geleden in de boekwinkel. Ik kocht het bijna, maar vond het toch wat prijzig. Nu kwam ik het voor de helft van de prijs tegen, dus heb ik het meteen meegenomen! Een boek met allemaal weetjes over de schrijver, met bijdragen van vele andere schrijvers en bekenden van W. F. Hermans.

Bol.com zegt: “Er is maar één schrijver in de Nederlandse literatuur over wiens leven en werk een canon is verschenen: Willem Frederik Hermans. De hoogste tijd voor een uitgebreid, rijk geïllustreerd overzicht.

In maart 2008 publiceerde Hermans-magazine een unieke canon: wat iedereen moet weten over Willem Frederik Hermans. Deze canon is het uitgangspunt voor Het Grote Willem Frederik Hermans Boek. Hermans-magazine is gespecialiseerd in het zoeken en vinden van de werkelijkheid achter de fictie in het werk van Hermans. Daarnaast staat de literatuurgeschiedenis centraal. Ten slotte zijn redacteuren Dirk Baartse en Bob Polak en vaste medewerker Rob Delvigne grootmeesters in het vergaren en ordenen van biografische informatie over Willem Frederik Hermans.”

***

Uit de bibliotheek

Game door Anders de la Motte

Game van Anders de la Motte

Dit boek werd mij aangeraden door Liesbeth uit mijn lokale bibliotheek. Eerst heb ik het mijn zoon (15) laten lezen, die het wel mooi vond. En nu wil ik het natuurlijk zelf ook lezen. Boeken over games zijn leuk (ik speel sinds kort weer de Sims, trouwens!). 

De uitgever zegt: “‘Wanna play a game, Henrik Pettersson?’ Henrik ‘HP’ Pettersson, kleincrimineel van beroep vindt een smartphone met dit bericht en voelt zich uitgedaagd. Al snel wordt hij meegezogen in een gevaarlijk, crimineel spel, waarvan de gevolgen niet te overzien zijn.”

***

Welke van deze boeken heb jij gelezen?

Heb je zelf  pasgeleden nog nieuwe boeken gekregen?

6 reacties op “Nieuwe Boeken!

  1. Ik hoor graag wat je van het nieuwe boek van Hanna Bervoets vindt. Mijn nieuwste aanwinst is Zwagermans ‘De Nederlanse en Vlaamse literatuur vanaf 1880 in 100 verhalen’ voor maar € 7,50 op bol.com. Meer dan 700 pagina’s leesplezier, dus mijns inziens geen geld!

  2. Over Het Grote Hermans-boek: Afgelopen najaar hebben een collega en ik vanwege Nederland leest, Hermans-wandelingen voor personeel en publiek gehouden, na eerst met Bob Polak himself de wandelingen hebben gelopen.Heel erg leuk.Als je nog eens een uitje met vrienden of familie zoekt, dan kun je mij hiervoor inhuren-bescheiden vergoeding hoor-. Wsch gaan we in het Carmiggeltjaar iets dergelijks weer doen!

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s