Ditjes en Datjes -21-

In de boekenwereld gebeurt er nog wel eens wat. Hier een paar van de leukste ditjes en datjes waar jij (en ik) zelf ook aan mee kan doen.

Voor de duidelijkheid, de winacties die hier genoemd worden, worden niet door mij georganiseerd, maar ik kwam ze tegen, via-via. En ik doe met de meeste zelf ook mee!

Deze keer

Nou, nou, nou! Het is echt een feestmaand! Ik heb zoveel winacties gevonden, voor thrillers en andere boeken, en twee keer kaartjes voor boeken-films.

***

Boeken Algemeen

Win Het laatste land door Threes Anna

Het laatste land door Threes AnnaBij Naturelle Magazine kun je Het laatste land winnen. Weet je nog dat ik daar pasgeleden een Eerste Hoofdstukken artikeltje over schreef en er enthousiast over was? Doe dus maar niet mee, dan win ik het misschien zelf. 🙂

Hier gaat het over: “Midden in de Atlantische Oceaan ligt een kleine eilandengroep. Het leven is er goed en welvarend, tot een zware storm over het gebied raast en al het contact met de rest van de wereld wordt verbroken.

In de geïsoleerde gemeenschap ontstaat eerst beroering, en dan paniek, als het erop lijkt dat de verbindingen niet hersteld kunnen worden. De jonge Unnar, wiens ouders niet zijn teruggekomen van hun trip naar het continent, zoekt zijn weg in deze chaos en vat sympathie op voor een uitgerangeerde vuurtorenwachter. De secretaresse van het kabinet ziet met lede ogen aan hoe de bestuurders niet in staat zijn de crisis te bedwingen, en in de haven proberen ambtenaren hun maaltijd bij elkaar te vissen.”

Je kunt meedoen tot: 16 december

Winnen: Like & Share op Facebook. Kijk HIER voor meer informatie.

.

Win Waar is Bernadette? door Maria Semple

Waar is Bernadette? door Maria SempleBij ze.nl kun je dit boek winnen. Op de Engelse boekenblogs heb ik er al veel over gehoord. Men is er enthousiast over.

Hier gaat het over: “Wie is Bernadette, en waar is zij gebleven? Ooit was Bernadette Fox een beroemde architecte met ambitieuze projecten, maar na de geboorte van haar dochter Bee is alles anders geworden. Ze is dol op Bee, maar wordt gek van de sociale controle van de schoolpleinmoeders. En haar man! Door zijn topbaan bij Microsoft lijkt hij zelf wel een computer. Bernadette zegt: stop. En verdwijnt… Haar vroegwijze dochter Bee zet alles op alles om haar moeder terug te vinden.”

Je kunt meedoen tot: 19 december

Winnen: Inschrijven bij ze.nl; Like & Share op Facebook. Kijk HIER.

.

Win Verloren grond door Murat Isik

Verloren grond door Murat IsikDeze kun je winnen bij uitgeverij Anthos. Een boek over Turkije.

Hier gaat het over: “Turkije, jaren zestig. De twaalfjarige Mehmet groeit op in een dorp dat ooit door de Armenen werd gesticht en nu door Zaza’s wordt bevolkt. Zijn zachtaardige vader, die in de Eerste Wereldoorlog bijna zijn hele familie verloor, is een geliefde verhalenverteller. Zijn moeder is een krachtige vrouw die door iedereen gevreesd wordt vanwege haar vlammende ogen en scherpe tong. Op een dag slaat het noodlot toe: na een beenbreuk wordt zijn vader getroffen door gangreen en moet zijn been worden afgezet. Door die ingrijpende gebeurtenis verandert hij op slag in een breekbare man zonder waardigheid en levenslust.” (bol.com)

Je kunt meedoen tot: 20 december

Boek winnen: Like & Share op Facebook. Kijk HIER voor meer informatie.

.

Win een boek met kerstverhalen

De magie van kerst en andere verhalen van CAthy KellyDeze kun je winnen bij Damespraatjes.nl.  “De magie van Kerst is een hartverwarmende verzameling van inspirerende en charmante feelgood verhalen over het leven, de liefde en de dilemma’s van alledag waar wij allemaal mee te maken hebben.”

Je kunt meedoen tot: staat er niet bij, dus doe het meteen!

Boek winnen: Vul een formulier in. Kijk HIER voor meer informatie.

.

Stuur een kerstkaart en win een boek!

De lessen van mevrouw Lohmark door Judith SchalanskyTe winnen bij uitgeverij Signatuur, het boek De lessen van mevrouw Lohmark van Judith Schalansky. Leuk idee! Stuur een kerstkaart, per post of email naar de uitgever en maak kans op dit boek.

Hier gaat het over: “Aanpassing is alles, weet Inge Lohmark. Per slot van rekening onderwijst ze al meer dan dertig jaar het vak biologie. Ze staat erom bekend dat ze de leerlingen kort kan houden en dat zonder woedeaanvallen of gesmijt met sleutelbossen. Daar is ze trots op. De teugels vieren kan namelijk altijd nog.

Als Inge gevoelens begint te ontwikkelen voor een leerlinge uit de derde klas die de gebruikelijke haat-liefdeverhouding voor de jeugd overstijgen raakt haar ‘biologistische’ wereldbeeld aan het wankelen.”

Je kunt meedoen tot: 28 december

Boek winnen: Stuur een kerstkaart 🙂 , kijk HIER.

.

Thrillers

Zeemansbruid door Judith VIsserVijf door Ursula PoznanskiNachtleven van Dennis LehaneSnijdende pijn door Ali Knight

Bij Leesfanaten kun je Zeemansbruid van Judith Visser winnen. Beantwoord een vraag en vul een formulier in. Kijk HIER.

Bij Boekensalon kun je Vijf van Ursula Poznanski als eerste lezen. Als je wint word je gevraagd je recensie op De Boekensalon te plaatsen. Reageer voor 16 december. Kijk HIER.

Bij Watleesjij kun je Nachtleven van Dennis Lehane winnen. Beantwoord een vraag en vul een formulier in. Kijk HIER.

Ook bij Watleesjij kun je het boek Snijdende pijn van Ali Knight winnen. Beantwoord een vraag en vul een formulier in. Kijk HIER.

En vergeet niet mee te doen aan de Crimezone Beste Thriller van het Jaar verkiezing! De shortlist is bekend, en aan jou de taak om per categorie het beste boek uit te kiezen. Heb je binnen een bepaalde categorie niets gelezen, dan heb je ook een “Geen keuze” optie. Je moet aangemeld zijn bij crimezone, daarna is het een kweste van boeken aantikken.

Films en filmkaartjes

Win kaartjes voor Anna Karenina

Anna Karenina door Leo Tolstoy

Esta Magazine geeft kaartjes en de filmeditie van het boek Anna Karenina weg. Deze klassieker moet je gelezen hebben, of anders kijk je gewoon de film.

Je kunt meedoen tot: staat er niet bij, dus doe het meteen!

Boek winnen: Vul een formulier in. Kijk HIER voor meer informatie.

.

Win kaartjes voor Jack Reacher

Voltreffer door Lee Child

Bij Libris kun je kaartjes winnen voor deze thriller-film. Is dat niet Tom je-weet-wel in de hoofdrol? Ik zeg niets, want je moet die vraag juist beantwoorden om de kaartjes te winnen.

Je kunt meedoen tot: 18 december

Boek winnen: Reageer op Facebook. Kijk HIER voor meer informatie.

***

Ik ben benieuwd of je ergens aan meedoet.

Laat het eens weten!

4 reacties op “Ditjes en Datjes -21-

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s