Nieuwe Boeken!

De laatste paar weken heeft De Boekblogger weer een aantal nieuwe Nederlandse boeken gekocht, geleend of gekregen. Hieronder kun je zien welke recensies je dus binnenkort op dit blog kunt verwachten.

Voor recensie

PAAZ door Mirthe van der Meer

Paaz door Myrthe van der Meer

Voor recensie van The House of Books (ebook). Dit is een roman, maar alles wat erin staat is ook echt gebeurd. De schrijfster heeft zelf een tijd in een psychiatrische afdeling gezeten en daarover schrijft ze. Lijkt me heel interessant!

Van de uitgever: “Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn?

Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses – een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hóé ze ooit de paaz weer verlaat.”

***

De laatste sterft door Tess Gerritsen

De laatste sterft door Tess Gerritsen

Ook voor recensie van The House of Books (ebook). Ik heb al een aantal boeken van Gerritsen gelezen en ik blijf ze leuk vinden. Ik vind haar niet de beste  thrillerschrijfster maar wel een hele goede.

Van de uitgever: “De levens van drie kinderen raken door extreem gruwelijke gebeurtenissen met elkaar verweven: eerst worden hun families vermoord, daarna hun pleeggezinnen. Ze blijven als enige overlevenden over.

De kinderen worden in veiligheid gebracht op de streng beveiligde kostschool Evensong, een internaat voor zwaar getraumatiseerde kinderen dat is opgericht door leden van de Mefisto Club. Maura Isles vertrouwt de gang van zaken op de school niet en wil dat de zestienjarige Julian ‘Rat’ Perkins, die ze kent van een eerdere zaak en ook op Evensong verblijft, een ander onderkomen zoekt.

Jane en Maura storten zich op het onderzoek naar de moorden op de families en zetten hun eigen levens op het spel om de kinderen te beschermen. Kunnen ze het gevaar op tijd afwenden?”

***

Een liefde in oorlogstijd door Margaret Leroy

Een liefde in oorlogstijd door Margaret Leroy

Ook voor recensie van The House of Books (ebook). Dit speelt zich af op het kanaaleiland Guernsey in de tweede wereldoorlog. Ik moest meteen denken aan Het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap van Guernsey (door Mary Ann Shaffer en Annie Barrows) wat ik een mooi boek vond. Misschien is het wel heel erg anders, maar iets te lezen over een heel andere plaats dan gebruikelijk vind ik altijd wel interessant. 

Van de uitgever: “Juni 1940, Guernsey. Vivienne de la Mare probeert het dagelijks leven zo normaal mogelijk te houden voor haar twee jonge dochters, hoewel ze weet dat er elk moment bommen kunnen vallen. Haar man vecht aan het front. Zal hij ooit nog thuiskomen? Wanneer de Duitsers het eiland bezetten, moet Vivienne kiezen tussen collaboratie of verzet. Hoe kun je je vijand haten als hij de liefde van je leven wordt? Bij Gunther, een Duitse officier, voelt Vivienne zich op en top vrouw. Hem zal ze nooit kunnen verraden.

Een hartverscheurend verhaal vol passie over een vrouw in gewetensnood, dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog op het Kanaaleiland Guernsey. Door de indrukwekkende poëtische schrijfstijl krijg je het gevoel er zelf te zijn geweest.”

***

Gewonnen

Incognito door Henk Rijk

Incognito door Henk Rijks

Dit boek won ik van de schrijver via Goodreads. De beschrijving sprak me aan, en ik heb al eerder een boek van Henk Rijks gelezen dat ik erg leuk vond. Misschien word ik fan! 🙂

Van de uitgever: “Voormalig tieneridool Jimmy Hauser is drieëndertig en wereldberoemd, maar bovenal diep ongelukkig. Daar verandert een toppositie in de Forbes-lijst van bestverdienende entertainers niets aan. Verstoken van inspiratie, maar op de huid gezeten door fans, managers en paparazzi beziet hij de echte wereld slechts vanaf het podium.

Dan krijgt hij het aanbod om tegen betaling een normaal leven te leiden, een zomermaand lang, in Amsterdam, anoniem en gegarandeerd paparazzivrij. Met de ogen van een wolfskind verkent hij aarzelend de wereld om zich heen. En dan, als hij weer terug moet naar zijn bestaan als wereldster, gebeuren er dingen die zijn leven en carrière blijvend zullen veranderen.

Incognito is een met vaart geschreven roman over de tol van de roem, over het verschil tussen erkenning en liefde en over een zoektocht naar autonomie.”

***

Welke van deze boeken heb jij gelezen?

Heb je zelf  pasgeleden nog nieuwe boeken gekregen?

9 reacties op “Nieuwe Boeken!

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s