Ditjes en Datjes -20-

In de boekenwereld gebeurt er nog wel eens wat. Hier een paar van de leukste ditjes en datjes waar jij (en ik) zelf ook aan mee kan doen.

Voor de duidelijkheid, de winacties die hier genoemd worden, worden niet door mij georganiseerd, maar ik kwam ze tegen, via-via. En ik doe zelf ook mee!

Deze keer

Eigenlijk voornamelijk winacties deze keer. Zou er nog wat anders gebeuren in boekenland? 🙂 Natuurlijk zijn er heel veel lezingen en signeersessies, maar iets heel speciaal dat extra de moeite waard is om te noemen? Weet jij iets? Laat een reactie achter. En anders… doe mee met de winacties en wie weet lees jij volgende week of zo wel een heel nieuw en leuk boek!

***

Win De regenboogbende van Andrea Hirata

De regenboogbende door Andrea HIrata

Bij De Boekblogger (mijn blog dus) kun je De regenboogbende winnen. Een paar weken geleden heb ik er al een recensie over geschreven.

Dit is het waargebeurde verhaal over de school waar deze Indonesische schrijver leerling was. Het gebouw zakt zowat in elkaar van ellende, en de school wordt regelmatig met sluiting bedreigd. De kinderen en hun ouders zijn er zó van overtuigd dat onderwijs belangrijk is, dat ze er alles aan doen om de school open te houden.

Je kunt meedoen tot: 8 december

Winnen: Vul een formulier in. Kijk HIER voor meer informatie.

.

Win Telegraph Avenue van Michael Chabon

chabon

Bij Watleesjij.nu kun je dit boek winnen. Misschien heb je het al wel eens gezien – er wordt behoorlijk wat reklame voor gemaakt.

Heel in het kort (via bol.com): “Terwijl de zomer van 2004 op zijn einde loopt, proberen zakenpartners en beste vrienden Archy Stallings en Nat Jaffe hun platenzaak van de ondergang te redden. […] Ondertussen hebben hun echtgenotes Gwen Shanks en Aviva Jaffe-Roth het druk met hun vroedvrouwenpraktijk en vechten ze tegen de heersende vooroordelen; nee, ze beoefenen écht geen voodoo. Gwen verwacht haar eerste kindje en komt erachter dat haar man Archy er een affaire op nahoudt. Aviva en Nat proberen hun puberzoon Julius in het gareel te houden, maar moeten lijdzaam toezien dat hij de beste vriend wordt van Titus, een zonderlinge jongen.”

Je kunt meedoen tot: staat er niet bij, dus doe het meteen!

Winnen: Share & Like op Facebook. Kijk HIER.

.

Win Comfort Food door Janneke Vreugdenhil

comfortfoodEen kookboek is altijd leuk. Bol.com zegt: “Comfort food gaat over eten zoals eten bedoeld is: om onszelf en de onzen te voeden, te verwarmen en te verwennen. Eten om het leven te vieren – ook als het eventjes tegenzit.”

Deze kun je winnen bij Esta magazine (online). Je kunt ook meedoen met een “Etentje voor een ander” waarbij je van een pakket ontvangt met recepten, een schort, en nog meer. Organiseer je etentje en vraag een bijdrage van je gasten voor het Oranje Fonds. Dit staat los van de winactie van het boek.

Je kunt meedoen tot: staat er niet bij, dus doe het meteen!

Boek winnen: Vul een formulier in, kijk HIER.

.

Cloud Atlas: the film

cloudatlasIk ben een echte David Mitchell fan en vind het fantastisch dat zijn boek Cloud Atlas nu verfilmd is. Aan de andere kant is het nogal een lastig verhaal dus ik heb geen idee of dat goed gelukt is. Hier is mijn recensie van het boek.

Hij duurt bijna 3 uur en speelt zich in het verleden af, vanaf 1850 via 1930 naar de huidige tijd en door naar de verre toekomst.

De biosagenda zegt: “Zes verschillende verhaallijnen spelen zich af in verschillende tijden en plaatsen, van 1850 tot de verre toekomst. Toch hebben de verhalen allemaal met elkaar te maken. De kleine daden van de een kunnen grote gevolgen hebben voor de ander.”

Nu in de bioscoop!

.

Woord van het Jaar

vandale

Weet je nog? Bij Van Dale zoeken ze het woord van het jaar. Daar had ik het in Ditjes en Datjes 18 al over. Uit alle inzendingen zijn nu een aantal woorden gekozen, waaruit het publiek de winnaar kan kiezen. Wordt het mamaprono, whappen, of onderwaterhypotheek, of misschien wel iets heel anders?

Stem zelf mee. Dan zie je meteen welke nieuwe woorden er dit jaar bijgekomen zijn en wat ze betekenen. Je maakt ook kans op een Dikke Vandale.

Je kunt stemmen tot: 17 december

Meedoen: Nederland – HIER, België – HIER

.

Win Ode aan de Vrouw door Patricia Blok

odeTe winnen bij Santé, het boek Ode aan de vrouw van Patricia Blok.

Hier gaat het over: “Patricia Blok is gefascineerd door de schoonheid en kracht van vrouwen. Voor het boek Ode aan de Vrouw voerde patricia inspirerende gesprekken met vrouwen van wie we veel kunnen leren. Ze vertellen openhartig over hun jeugd, passies, drijfveren, familieleven en creativiteit. Een prachtig boek, dat je zeker helpt jouw vrouwelijke kracht te versterken.”

Je kunt meedoen tot: 6 december

Boek winnen: Vul een formulier in, kijk HIER.

.

Win Wat de Nanny zag door Fiona Neill

NannyTe winnen bij Damespraatjes, het boek Wat de Nanny zag van Fiona Neill.

Hier gaat het over: “Wanneer student Ali Sparrow de baan als nanny bij Bryony en Nick Skinner aanneemt, verandert haar leven op slag: ze krijgt de verantwoordelijkheid over een tweeling die hun eigen taaltje spreekt, een tienermeisje dat met eetproblemen kampt en een zoon die bijna net zo oud is als Ali. En dan heb je Bryony die gelijktijdig alleen maar oog heeft voor haar eigen briljante carrière en Ali’s tekortkomingen.

Als Nick dan met zijn bedrijf in de problemen komt en er een schandaal losbarst dat corruptie suggereert, wordt het zorgvuldig in banen geleide privéleven van de Skinners opeens publiekelijk nieuws. En terwijl Ali steeds onmisbaarder wordt, realiseert ze zich dat ze getuige is van dingen die ze eigenlijk niet zou moeten zien…”

Je kunt meedoen tot: staat er niet bij, dus doe het meteen!

Boek winnen: Vul een formulier in, kijk HIER.

.

***

Ik ben benieuwd of je ergens aan meedoet.

Laat het eens weten!

2 reacties op “Ditjes en Datjes -20-

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s