Boek recensie: Nacht in Parijs door Michael Berg

Nacht in Parijs van Michael Berg

Nacht in Parijs: Waar het over gaat

Beschrijving van de uitgever: “Chantal Zwart geniet in Parijs van de vrijheid die het leven als freelance journaliste haar biedt. Op een nacht krijgt ze een telefoontje van Naomi. Ze is in Parijs meegegaan met een aantrekkelijke Fransman, die dezelfde avond nog aan een hartaanval is bezweken. In paniek heeft ze het op een lopen gezet.

Wanneer Chantal erachter komt dat de man een bekende politicus is, gaan alle alarmbellen rinkelen. Dit is groot nieuws en zij krijgt de primeur op een presenteerblaadje. Ze vindt het huis waar Naomi die fatale nacht heeft doorgebracht, maar het lijk is verdwenen. In haar zoektocht naar de waarheid raakt Chantal verstrikt in een web van intriges, leugens en harde criminaliteit…

Nacht in Parijs: Wat ik ervan vond

Een hele aardige thriller maar het begin was nogal ongeloofwaardig. Een studiekennis van Chantal zoekt haar op als ze in de problemen zit. Chantal kon zich haar nauwelijks meer herinneren en deze vage kennis (Chantal moest haar op internet opzoeken om te zien wie het ook alweer was) weet dat Chantal in Parijs woont en weet haar te vinden?

Eigenlijk was dat de enige keer dat ik niet in het verhaal geloofde. Verder bleef het wel een verhaaltje, iets dat mogelijk was maar niet geheel overtuigend.  Er zaten iets teveel toevalligheden in en ik bleef het op een afstandje lezen, voelde me niet meegesleept door het verhaal.

Lange tijd is het niet duidelijk waar de moordenaar van de politicus gevonden moet worden: politieke tegenstanders, een persoonlijk reden? Naomi wordt al snel achterna gezeten door een huurmoordenaar en ook Chantal is niet veilig. De huurmoordenaar, in wiens hoofd de lezer af en toe ook kruipt, is eigenlijk best een aardige man en doet zijn werk ook niet voor zijn plezier. Ook de Roma die in  het verhaal een rol spelen, blijken niet te voldoen aan de vooroordelen van de mensen. De politici zijn echter net zo slecht als je zou verwachten.

Een gecompliceerd verhaal met achtervolgingen, ontvoering, foute politici en foute politiemensen, computerhacken en een huurmoordenaar die het niet meezit. Leuk om te lezen, af en toe spannend.


Mijn waardering: 4/5

Bladzijden: 337

Publicatie datum: 2012

Dit boek heb ik: gratis gedownload (speciale actie)

6 reacties op “Boek recensie: Nacht in Parijs door Michael Berg

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s