Boek recensie: Raak mij aan door Michelle Boyajian

Raak mij aan door Michelle Boyajian

.

Een schrijfster met een moeilijke naam! Het boek leest wel makkelijk, maar het verhaal is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Dit boek gaat over een rechtszaak maar het is ook een psychologische roman.

Raak mij aan: Waar het over gaat

Volgens de uitgever: “Het leven van Katie Burelli is veranderd in een nachtmerrie. Nadat zij en haar man Nick besloten uit elkaar te gaan, wordt hij doodgeschoten door hun adoptiezoon Jerry LaPlante, een reusachtige kerel met het IQ van een tienjarig kind.

In de rechtszaal laat Katie alle gebeurtenissen uit het verleden de revue passeren en leert stukje bij beetje de waarheid over haar relatie met Nick. Hun poging om hun huwelijk te redden met de adoptie van Jerry heeft tot dramatische gevolgen geleid.”

Raak mij aan: Wat ik ervan vond

Het verhaal begint met een rechtszaak, maar bleek niet slechts dat te zijn. We kijken mee met Katie, de vrouw van de vermoorde Nick, die het moeilijk vindt de rechtszaak bij te wonen, maar het toch ook niet wil missen. We kijken terug in de tijd en ontdekken dat de relatie tussen Katie en Nick gecompliceerd is, en die tussen Jerry en Katie ook. Langzamerhand wordt duidelijk dat de eerste indruk van de lezer sterk bijgestuurd moet worden.

Katie vond ik niet zo’n leuke vrouw en dat was jammer. Daardoor kon het me ook niet zoveel schelen hoe ze zich voelde en wat er met haar gebeurde. Wel mooi was het hoe ik mijn ideeën over Katie, Nick, en Jerry telkens moest bijstellen.

Familie en vrienden zijn bezorgd om Katie en langzamerhand gaat ze inzien wat ze precies bedoelen. In de loop van de rechtszaak gebeurt er dus veel met Katie en ziet zij uiteindelijk de moord in een ander licht.


Mijn waardering: 4/5

Bladzijden: 400

Publicatie datum: 2012 (Nederland, 2010 USA)

Dit boek heb ik: gekregen (ebook) voor recensie van uitgeverij The House of Books

Oorspronkelijke titelLies of the Heart

6 reacties op “Boek recensie: Raak mij aan door Michelle Boyajian

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s