Ditjes en Datjes -14-

In de boekenwereld gebeurt er nog wel eens wat. Hier een paar van de leukste ditjes en datjes waar jij (en ik) zelf ook aan mee kan doen.

Voor de duidelijkheid, de winacties die hier genoemd worden, worden niet door mij georganiseerd, maar ik kwam ze tegen, via-via. En ik doe zelf ook mee!

Deze keer

Drie boeken te winnen of doe mee met een blog event!

***

 Win Schuilplaats van Frances Greenslade

Schuilplaats van Frances GreensladeWin het boek Schuilplaats van Frances Greenslade. Ik heb het boek pasgeleden gelezen (zie hier mijn recensie) en vond het erg mooi. Dus: grijp je kans en win dit boek!

Het gaat over twee zussen waarvan de familie uiteenvalt als de vader komt te overlijden. De moeder weet niet hoe ze voor de twee meisjes moet zorgen wat verstrekkende gevolgen heeft voor de zussen.

Georganiseerd door Lifestylelog.

Je kunt meedoen tot: waarschijnlijk de hele maand September

Winnen: Vul een kort formulier in. Zie HIER.

.

Win de nieuwe Jack Reacher

Achtervolging door Lee ChildBij watleesjij.nu kun je het nieuwste boek van Lee Child winnen.

Van bol.com: “Nebraska, een koude winteravond. Jack Reacher probeert een lift te krijgen naar Virginia, maar er is weinig verkeer, en met zijn gebroken neus ziet hij er niet bepaald uit als een gezellige passagier. Pas na anderhalf uur stopt een donkere Chevrolet. Twee mannen voorin, een vrouw op de achterbank. Jack stapt in. Ze zijn nauwelijks onderweg of hij beseft: dit is een heel fout gezelschap. Jack Reacher zit in de nesten… ”

Er staat niet bij tot wanneer je mee kunt doen, dus doe het meteen!

Winnen: Like de Watleesjij.nu/JackReacher pagina op facebook. Doe dan de quiz: kijk hoe Jack Reacher jíj bent (ik was een echt JR), en vul daarna een formulier in om het boek te winnen.

.

Win Britannia Road 22

Britannia Road 22 van Amanda Hodgkinson

Van uitgeverij Orlando kun je dit boek winnen. Deze heb ik zelf al gelezen (zie mijn recensie hier) en ik heb zelfs de schrijfster ontmoet. Het boek is beslist de moeite waard.

Het boek gaat over een Pools gezin waarvan de man in de Tweede Wereldoorlog in Engeland terecht kwam, en de vrouw jarenlang met haar zoontje in de Poolse bossen heeft rondgezworven totdat ze teruggevonden werd. Zou dit huwelijk, na zoveel jaar en nu in Engeland, nog te redden zijn?

Winne? Uit de nieuwsbrief van Orlando: “Weet jij het antwoord op onderstaande vraag? Onder de goede antwoorden verloten we 10 door Amanda Hodgkinson gesigneerde exemplaren van Britannia Road 22.
Wat is de voornaam van het kleine jongetje, een van de hoofdpersonen, uit het boek?
Je kunt je antwoord sturen naar :prijsvraag@orlandouitgevers.nl.”

.

Bloggers: Doe mee met Bloggiesta

Bloggiesta wordt gehouden van vrijdag 28 september tot zondag de 30e. Dit is een internationaal online event voor bloggers, vooral gericht op (maar niet beperkt tot) boek bloggers.

Elke blogger heeft wel achterstallig werk: als je tijd hebt, ga je de header eens veranderen, of die bladzijde bijwerken, of een heleboel blogartikels van te voren schrijven. Maar meestal neem je die tijd niet. Tijdens Bloggiesta ga je er eens lekker voor zitten en doe je het wél. Er zijn ook korte how-tos om nieuwe dingen te leren (bijv. hoe back-up je je blog, hoe krijg je meer lezers naar je blog, enz.).  En door daaraan mee te doen, kun je ook nog eens prijzen winnen.

Opgeven: HIER. Gratis en vrijblijvend. Het idee is dat je via je blog tijdens Bloggiesta aan andere deelnemers laat zien waar je mee bezig bent – door een blogartikel te schrijven over je plannen en over je voortgang tijdens het weekend. Maar je mag ook gewoon via Twitter meedoen. Heel gezellig, en zeer nuttig!

Ik ben benieuwd of je ergens aan meedoet.

Laat het eens weten!

PS. Kijk ook even in de reacties: een tip van Boekhapper.

7 reacties op “Ditjes en Datjes -14-

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s