Nieuwe Boeken!

De laatste paar weken heeft De Boekblogger weer een aantal nieuwe Nederlandse boeken gekocht, geleend of gekregen. Hieronder kun je zien welke recensies je dus binnenkort op dit blog kunt verwachten.

Manuscripta

Begin September ging ik naar Manuscripta, waar ik twee dagen tussen de boeken en schrijvers heb rondgelopen. Hartstikke leuk! Lees mijn verslag hier. Ik vond vooral de boeken voor het nieuwe seizoen interessant, maar die kon je nog niet kopen, omdat ze nog niet gedrukt zijn: je zag dan een boek met cover en (vaak) informatie achterop, maar opende je het boek, dan zaten er alleen lege bladzijden in. Da’s jammer, maar goed, die boeken komen binnenkort wel natuurlijk.

Zo stond ik bij de stand van Uitgeverij Podium met het nieuwe boek van Ronald Giphart in handen, De wake. “Ach,” zag ik, “Nog niet verschenen? Wat jammer!” Zegt de mevrouw van de stand “Nee, hij is nog aan het schrijven, het boek komt in november uit.” Dat kon ik moeilijk geloven, er gaan toch máánden overheen voordat een boek van schrijven naar printer gaat? Er moet toch geredigeerd worden ook? “Maar, vertrouwen jullie er dan op dat dat allemaal goed komt?” vroeg ik nog. “Jahoor,” zei de mevrouw, en keek schuin opzij, waar Ronald Giphart zelf stond te praten met iemand anders. “Oeps!” zei ik. Gelukkig had de schrijver mij niet gehoord. Maar ja, wat moet zo’n schrijver ook op Manuscripta als ie druk bezig zou moeten zijn om het boek af te ronden?

In willekeurige volgorde, hier de boeken die ik op Manuscripta heb gekregen:

Emma's Geluk van Claudia Schreiber

Emma’s geluk van Claudia Schreiber

Dit lijkt wel geen boek, en dat is het ook niet – het is een creditcard-achtige kaart op een grotere kaart. Via de creditcard kun je met een code dit ebook downloaden. Volgens Uitgeverij Orlando is dit de allereerste QINQO kaart, die je als kadokaart kunt kopen en weggeven. Zo kun je dus veel makkelijker iemand anders (of jezelf) een ebook kado doen. Er komen er natuurlijk nog veel meer. Deze kreeg ik gratis toen ik me inschreef voor de AWBruna nieuwsbrief.

Ik heb dit hele leuke boek al jaren geleden gelezen als Rainbowpocket. Let dus op: binnenkort op mijn blog een weggevertje – dit eboek! 

Beschrijving van Orlando Uitgevers: “Emma probeert haar boerderij voor gedwongen verkoop te behoeden.Vol liefde verzorgt ze haar varkens en slachten kan ze als de beste: ze zorgt voor een snel en pijnloos einde en dat maakt haar worsten bijzonder lekker.

Wanneer Max te horen krijgt dat hij ongeneeslijk ziek is, steelt hij een zak geld en een Ferrari om zijn laatste maanden in Mexico door te brengen. Op zijn vlucht belandt hij na een auto-ongeluk bewusteloos op het erf van Emma… Het begin van een bijzondere liefdesgeschiedenis. Emma’s geluk is een hartverwarmend en humoristisch verhaal; een modern sprookje met een tragische ondertoon.”

***

Vriendendienst van Aleid Truijens

Vriendendienst van Aleid Truijens

Dit luisterboek kreeg ik op Manuscripta omdat ik mee had gedaan aan een facebookactie van Uitgeverij Cossee. Het is 75 minuten lang dus net mooi voor mij om weer eens een luisterboek te proberen. Het is er één in een serie van verhalen die speciaal voor luisterboeken geschreven worden en door de verschillende auteurs zelf worden voorgelezen. Aleid Truijens is bekend van haar columns in De Volkskrant.

Van de website van de uitgeverij: “Vijftig, zijn ze, Paula, Vincent, Marc, Reina, Thijs, Froukje en Joris. Zij zouden het leven heel anders aanpakken. Ze zouden nooit het woord pensioen in de mond nemen, evenmin als de woorden koopsompolis, hypotheek en alimentatie. Maar zij verwekten nageslacht, hier en daar. Kinderen met co-ouders, stiefouders, verdwenen of onbekende vaders. Met die kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Dachten ze. Als twee van de vrienden besluiten dat ze recht hebben op een zorgeloze levensavond op een kale berg, worden de scheuren in de vriendschap zichtbaar. Vriendendienst is een luchtig en scherp verhaal over vriendschap en verloren illusies, over liefde en de hoop op een nieuw begin.”

***

De bestemming van Suzanne Vermeer

De bestemming van Suzanne Vermeer

Dit boekje kreeg ik gratis van AWBruna toen ik mij inschreef voor hun nieuwsbrief. Ja, inderdaad, tegelijk met dat ebook. Het is een dun boekje met verhalen van Suzanne Vermeer.

***

Anne Frank leeft en woont op zolder van Shalom Auslander

Anne Frank leeft en woont op zolder van Shalom Auslander

Dit boek kreeg ik bij de stand van Uitgeverij Nieuw Amsterdam toen ik me voorstelde. Ik had pasgeleden een boek voor hen gerecenseerd (en eerder ook al) en had de dag ervoor nog met hen getweet. Dus heb ik me even voorgesteld zodat we konden zien wie er achter de tweets en de recensies zitten. Dit boek kreeg ik meteen mee voor een volgende recensie. De dames beloofden mij dat dit een hilarisch verhaal is.

Van de website van de uitgever: “Solomon Kugel verhuist zijn gezin naar de veiligheid van het dorpje Stockton. Ver weg van de wereldgeschiedenis en het verleden. Na de renovatie van zijn boerderij ontdekt hij dat de stank van voor de verbouwing langzaam terugkeert en een irritant tikken klinkt door de verwarmingsbuizen. Een gek brandt oude huizen af in de omgeving en zijn malende moeder neemt bezit van een van de kamers die hij eigenlijk moet verhuren om in het huis te kunnen wonen. En dan ontdekt hij op zolder een oude vrouw die aan een boek werkt.”

***

Tweestrijd van Linda Jansma

Tweestrijd van Linda Jansma

Van dit boek had ik zeer onlangs de eerste hoofdstukken nog gelezen en ik was heel benieuwd naar de rest van het boek. Op de stand van de De Crime Compagnie zag ik ‘m liggen en met mijn Manuscripta budget kon ik dit boek best wel kopen (het is overigens het enige boek dat ik op Manuscripta kocht, gedeeltelijk ook door tijdgebrek). Bij deze stand bleek de schrijfster, Linda Jansma, zelf ook aanwezig en zij heeft het boek dus voor me gesigneerd. Dit boek ga ik volgende maand lezen. Kijk even bij de eerste hoofdstukken waar het over gaat. Reuze spannend, denk ik!

***

Schuilplaats van Frances Greenslade

Schuilplaats van Frances Greenslade

Dit boek kreeg ik van uitgeverij Orlando voor recensie. Ik had er al van gehoord en het lijkt me erg mooi. 

Hier gaat het over (website Orlando): “Voordat hun vader stierf, was het leventje van Maggie en Jenny vrijwel volmaakt. Ze woonden in een huisje op het platteland en maakten trektochten door de wildernis, bouwden hutten of vertelden elkaar verhalen bij het houtvuur. Kort nadat hun vader omkomt bij een ongeval laat hun moeder de meisjes achter bij een ouder echtpaar, met de belofte dat ze hen over een paar weken komt halen. Dat gebeurt echter niet.

Wanneer Jenny zich enkele jaren later diep in de nesten heeft gewerkt, besluit Maggie dat het de hoogste tijd is om hun moeder te zoeken.
Schuilplaats is een schitterende roman over liefde, verlies, moederschap, en het vinden van een thuis.”

***

De jongen die demonen zag van Carolyn Jess-Cooke

De jongen die demonen zag by Carolyn Jess-Cooke

Dit boek kreeg ik van uitgeverij Orlando voor recensie. Ik weet helemaal niets van dit boek, dus ben ik wel benieuwd. De cover trekt mij in ieder geval erg aan!

Hier gaat het over (achterkant van het boek): “Ik heet Alex. Ik ben tien jaar. Ik hou van gebakken uien op toast en ik kan veertien minuten aan een stuk op de achterpoten van mijn stoel balanceren. En ik kan demonen zien. Mijn beste vriend is er een. Hij heet Ruen. Hij houdt van Mozart, tafeltennis en brood-en-boterpudding. Mijn moeder is ziek. Ruen zegt dat hij haar kan helpen. Alleen wil hij dat ik iets heel ergs doe. Hij wil dat ik iemand vermoord.’ De jongen die demonen zag is een aangrijpende en hartverwarmende roman over een tienjarig Iers jongetje dat zegt dat hij demonen ziet, en over de vrouwelijke psychiater die vastbesloten is hem te redden.”

***

Welke van deze boeken heb jij gelezen?

Wat heb jezelf pasgeleden gekocht, gekregen of geleend?

8 reacties op “Nieuwe Boeken!

 1. De Schuilplaats heb ik meer van gehoord, de rest kende ik niet.
  Er hangt iets in de lucht de laatste dagen….een soort opwinding….waardoor ik een onbedwingbare lust tot boeken kopen krijg!
  Dus ik heb gekocht:
  Geert Mak – Reizen zonder John (het boek dat jij gezien de omvang nog niet aandurfde)
  Esther Verhoef – Tegenlicht (ebook) (omdat dit boek bij de biep al een tijdje een sprinter is en dus te kort tijd voor mij)
  Ian McEwan – Sweet Tooth (ebook) (omdat ik een enorme fan van McEwan ben en dit een erg goed boek schijnt te zijn)
  Carlos Ruiz Zafon – De gevangene van de hemel (de eerste vond ik erg goed, de tweede een stuk minder maar deze is denk ik wel weer heel goed – volgens mij vond jij ‘m ook erg goed)
  Simon Mawer – Het meisje dat uit de lucht kwam vallen (omdat ie enorm werd getipt door mijn plaatselijke boekhandelaarster)
  Deon Meyer – Duivelspiek (goedkope uitgave, omdat ik 13 uur erg goed vond)

  Verder vandaag vers uit de biep meegenomen:
  Grace McCleen Het land van melk en honing
  Michelle Visser – Veronique
  Karen Thompson Walker – Wij waren hier

  Ik ga niet alles lezen van de biepboeken (heb er ook nog 3 liggen) want dat red ik nooit. Maar ik pik er wat uit en kijk dan of ik het wat vind. Ik ben heel erg een stemmingslezer, soms heb ik wel 3 boeken geprobeerd voordat ik blijf hangen bij een boek wat dan past bij mijn stemming.

  En dan verheug ik me ook nog erg op al die boeken die de komende weken nog komen gaan…..:-)

  • Joke, er hangt zeker iets in de lucht… Mijn to-read boekenkast (!) is helemaal vol en toch kan ik het niet laten. Zaterdag is er een boekenruil en ik moet cht met heel weinig boeken terugkomen *or else*!

   Jij hebt mooie boeken te pakken gekregen! Ik ben benieuwd wat je van Mak zal vinden. Esther Verhoef heb ik ook gekocht; had ik al zo vaak zien liggen in de winkels, nu moest het maar eens. Ian Mac ben ik heel benieuwd naar en de nieuwe Zafn heb ik al uit. Die andere twee ken ik niet, maar ik weet inderdaad dat 13 Uur heel goed schijnt te zijn (nou ja, als jij het zegt!).

   Die boeken uit de bieb moet je echt lezen hoor! Tenminste, Land van melk en honing lijkt me echt mooi en Wij waren hier al helemaal (die derde ken ik niet). Waag het niet ze ongelezen terug te brengen!

   Zo te zien zou ik wel een paar weken met jouw nieuwe boeken kunnen doorbrengen. Goede keuzes, lijkt me!

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s