Meet & Greet met Auteur Amanda Hodgkinson

.

Hodgkinson1b

Auteur Amanda Hodgkinson

Samen met een aantal andere lezers werd ik door uitgeverij Orlando uitgenodigd voor een Meet & Greet met schrijfster Amanda Hodgkinson, tijdens Manuscripta. Zij is de schrijfster van het boek Britannia Road 22. 

Britannia Road 22 van Amanda Hodgkinson

Het boek gaat over een Pools echtpaar dat in de tweede wereldoorlog gescheiden wordt: Silvana vlucht met haar zoontje het Poolse bos in, terwijl Janusz via Frankrijk in Engeland aanbelandt. Na de oorlog worden Silvana en Aurek opgespoord en komen zij over naar Engeland.

Maar kunnen zijn na zes jaar apart geleefd te hebben wel weer aan elkaar wennen? Janusz had in de oorlog een geliefde in Frankrijk die hij probeert te vergeten en Aurek kan zich zijn vader niet herinneren en wil niets van hem weten.

Silvana vindt het gewone leven in Engeland vreemd en nogal banaal na wat haar allemaal is overkomen in de oorlogsjaren. (Lees HIER mijn recensie)

De meeste van ons hadden van tevoren wat vragen voorbereid die Hodgkinson gewillig beantwoordde. Het werd al snel een gezellig gesprek waarin heel wat onderwerpen voorbijkwamen. Amanda Hodgkinson is een heel aardige en vriendelijke dame die niets te persoonlijk vindt en graag over haar werk vertelt.*

Het boek kwam voort uit een gedicht dat ze schreef naar aanleiding van een stukje dat ze las over Russische vrouwen die in de tweede wereldoorlog in een bos verscholen zaten. Later werkte ze dit verder uit tot een boek. Ze woonde zelf in East Anglia, waar het na-oorlogse gedeelte van het boek plaatsvindt, en waar veel Poolse immigranten wonen, die net als Janusz en Silvana na de oorlog naar Engeland kwamen.

Ze heeft een aantal Poolse vrouwen ondervraagd – of eigenlijk liet ze hen gewoon hun verhaal vertellen – en ontdekte dat hun relaties vaak moeizaam verliepen. Een groot percentage kreeg nooit kinderen. Toen het boek klaar was liet ze het weer aan een aantal Poolse vrouwen lezen. Zij waren heel enthousiast en één vrouw zei zelfs dat dit haar verhaal zou kunnen zijn.

Hodgkinson2

Amanda Hodgkinson schreef Britannia Road 22 over een periode van vier jaar, waarin zij van Engeland naar Frankrijk verhuisde en soms meer tijd besteedde aan het renoveren van haar nieuwe huis dan aan haar boek. Nu is het huis op orde en heeft ze best een rigoureus schrijfregime: ze begint s’morgens eerst met een half uurtje “andere dingen” op de computer zoals Twitter en Facebook maar gaat daarna vol aan het werk tot een uur of 2, 3 ’s middags. Na de lunch gaat ze weer verder en als het even lukt, s’ avonds ook nog weer, maar vaak wil haar familie dan ook aandacht. Tussendoor maakt ze een wandelingetje om even een frisse neus te halen. “Een ongezonde leefstijl,” zegt ze zelf.

De geijkte vraag “Ben je met een nieuw boek bezig?” kreeg als antwoord “Jazeker, en ik hoop rond de Kerst klaar te zijn met schrijven.” Het is weer een boek waarin de relaties tussen mensen centraal staat, maar geen boek over de oorlog. Later wisten we nog te ontfutselen dat het verhaal zich op een boerderij afspeelt. Zelf woont Hodgkinson op een soort van boerderij, maar heeft alleen een paar kippen.

Hodgkinson

Amanda Hodgkinson en De Boekblogger

We praatten over nog veel meer en hadden nog lang kunnen doorgaan, maar Amanda Hodgkinson was elders nodig, dus namen we afscheid na nog een paar foto’s en het signeren van onze boeken. Van Uitgeverij Orlando kregen alle deelnemers een goodie bag met twee nog niet gepubliceerde boeken. Een zeer geslaagde Meet&Greet!

* Dit verslag is mijn indruk van de Meet&Greet en er kunnen dingen zijn die ik verkeerd onthouden heb. Was je erbij en herinner je je het anders? Laat het even weten.

Lees ook mijn andere Manuscripta verslagen: dag1 en dag2.

Welke schrijver heb JIJ ontmoet? Vertel!

door Leeswammes Geplaatst in Boeken Getagged

3 reacties op “Meet & Greet met Auteur Amanda Hodgkinson

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s