Nieuwe Boeken!

De laatste paar weken heeft De Boekblogger weer een aantal nieuwe Nederlandse boeken gekocht, geleend of gekregen. Hieronder kun je zien welke recensies je dus binnenkort op dit blog kunt verwachten.

Gewonnen

Dirty martini van Elizabeth MollemaDirty Martini by Elizabeth Mollema

Dit boek heb ik gewonnen van Luitingh uitgevers. Bedankt!

Hier gaat het boek over (van de website van de uitgevers): “Twee single zussen, water en vuur, erven van hun ouders een prachtig herenhuis in Rotterdam. Samen komen ze tot een precaire balans: de een zorgt voor het geld, de ander voor het huishouden. Mannen betekenen niets dan ellende dus geen kerel zal deze status quo ooit verbreken, zo beloven ze elkaar plechtig.

En dan ontmoeten ze Alex. Alex is charmant, heeft smaak, is een geweldige kok, kan luisteren, weet raad en is niet veeleisend. De ideale man voor de ene zus. Én voor de andere…
Voor ze het zelf goed en wel in de gaten hebben is een ménage à trois ontstaan waarin iedereen heel gelukkig is.

Maar af en toe is een klein leugentje nodig om de situatie te handhaven. Een van die leugentjes heeft echter desastreuze gevolgen. Op een ochtend wordt een lijk gevonden, stijf bevroren in de winterse kou. Is drie toch te veel?”

***

De groene pen van Eloy Moreno

De groene pen van Eloy Moreno

Dit boek heb ik gewonnen van thesword.nl. Bedankt!! Weet je nog dat ik de actie genoemd heb in één van mijn Ditjes & Datjes?

Hier gaat het over (website van de uitgever): “De veertigjarige zoon, vader en echtgenoot in De groene pen vraagt zich […] af of je de rest van je leven op 445m2 kunt doorbrengen. Hij voelt zich gevangen, in zijn huis, in zijn auto en in zijn baan. Gevangen in de routine waarin vandaag hetzelfde is als gister, en de dag van morgen altijd hetzelfde als vandaag. Een zich steeds maar herhalende en beklemmende routine waarin het hem ontbreekt aan tijd. Tijd om te lachen, tijd om te genieten van zijn vrouw en zoontje, tijd om te leven. Tijd om gelukkig te zijn.

Hij pakt zijn spullen en vertrekt naar de Pyreneeën, op zoek naar bezinning en vooral naar zichzelf. In die prachtige en adembenemende omgeving wordt hij geconfronteerd met zijn verleden, dat hij verbindt met het heden maar dat hem uiteindelijk in staat stelt om vooruit te kijken…”

***

Gekocht (2e hands boekenmarkt)

Zonder noorden komt niemand thuis van Nelleke Noordervliet

Zonder Noorden komt niemand thuis van Nelleke Noordervliet

Die wilde ik al een hele tijd lezen!

Beschrijving van bol.com: “Op de dag dat de moordenaar van zijn vrouw, die zijn straf heeft uitgediend, wordt vrijgelaten, vertrekt Robert Andersen naar Canada. De gedachte dat hij de man kan tegenkomen in de bioscoop, in de tram, bij een voetbalwedstrijd, is onverdraaglijk. Via internet heeft hij een huis gehuurd. Eenmaal ter plekke hoort hij dat de eigenaresse, Beverly Walker, spoorloos is verdwenen. Geïntrigeerd vraagt hij de buren en andere dorpelingen wie zij was en wat er gebeurd kan zijn. Beverly Walker blijkt niet de oude hippie te zijn waarvoor hij haar hield, afgaande op de inrichting van haar huis en haar spullen. Ze was een lastpak, een fantaste, een gedrevene. De meeste dorpelingen hadden niet veel met haar op, haar verdwijning wordt steeds raadselachtiger.”

***

Mama Tandoori van Ernest van der Kwast

Mama Tandoori van Ernest van der Kwast

Deze kan ik best van een vriendin van mij lenen, maar ik wilde gewoon lekker zelf het boek hebben!

Beschrijving van de uitgever: “Mama Tandoori is het geromantiseerde verhaal van de Indiase moeder van Ernest van der Kwast. Ze leeft bij het motto ‘Gratis is goed’ en heeft altijd een deegroller op zak. Ook de rest van de familie is een bont gezelschap. Uncle Sharma speelde als Bollywoodster in meer dan tweehonderd films en tante Jasleen was ooit de grote atletiekbelofte van India. Zonder schroom vertelt de schrijver over de levenswandel van zijn onalledaagse familieleden, wier voetstappen nog lang in de oren van de lezer zullen naklinken.”

***

Taal is zeg maar echt mijn ding van Paulien Cornelisse

Taal is zeg maar echt mijn ding van Paulien Cornelisse

Zo geinteresseerd in taal en dan nog dit boekje niet gelezen? Niet langer! Ik ben er al in begonnen.

Beschrijving van de uitgever: “Taal is zeg maar echt mijn ding is een megabestseller. Tot nu toe zijn er ruim 400.000 exemplaren van verkocht en het boek groeide daarmee uit tot een fenomeen. De kracht ervan schuilt in de wijze waarop Paulien Cornelisse met taal omgaat: Taal is zeg maar echt mijn ding gaat niet over hoe mensen met elkaar zouden moeten praten, maar over hoe ze dat per ongeluk doen.”

.

***

Corpus delicti van Juli Zeh

Corpus Delicti van Juli Zeh

Een tijdje geleden hadden de boekgrrls een drukke correspondentie over dit boek en ik was heel benieuwd. Blij dus dat ik het te pakken heb kunnen krijgen.

Beschrijving van de uitgever: “Deze virtuoze roman schildert een toekomst waarin verschijnselen in de huidige samenleving zijn uitvergroot tot buitengewone proporties. In de autoritaire samenleving heerst de METHODE, die mensen een streng gezondheidsregime oplegt. Iedereen is verplicht gezond en daardoor gelukkig te zijn. Een enkeling verzet zich tegen het systeem, zoals broer en zus Mia en Moritz Holl.

Het land van de METHODE is de uiterste consequentie van een gedachtegoed: ziek zijn als misdaad. Preventie is het opperste gebod en vereist de volledige controle van ieders gedrag.”

***

Nacht in Parijs van Michael Berg

Nacht in Parijs van Michael Berg Free download ebook

Een gratis download van een schrijver waarvan ik wel gehoord had, maar nog niets gelezen. Eindelijk dan!

Beschrijving van de uitgever: “Chantal Zwart geniet in Parijs van de vrijheid die het leven als freelance journaliste haar biedt. Op een nacht krijgt ze een telefoontje van Naomi. Ze is in Parijs meegegaan met een aantrekkelijke Fransman, die dezelfde avond nog aan een hartaanval is bezweken. In paniek heeft ze het op een lopen gezet. Wanneer Chantal erachter komt dat de man een bekende politicus is, gaan alle alarmbellen rinkelen. Dit is groot nieuws en zij krijgt de primeur op een presenteerblaadje. Ze vindt het huis waar Naomi die fatale nacht heeft doorgebracht, maar het lijk is verdwenen. In haar zoektocht naar de waarheid raakt Chantal verstrikt in een web van intriges, leugens en harde criminaliteit…

***

Welke heb jij gelezen?

Wat vond je ervan?

21 reacties op “Nieuwe Boeken!

 1. oh, Corpus Delicti klinkt interessant! en bijna angstaanjagend hoe het lijkt op de gang van zaken, nu. een vriendin van me durft zich soms bijna niet ziek te melden uit angst te worden ontslagen.. en dan werkt ze in de zorg. hoe ironisch.

 2. Paulien heb ik (ik zou bijna zeggen: natuurlijk) gelezen. Ik had het in het hele prille begin al aangeschaft, toen het nog niet bekend was, toen was het echt een aangename verrassing waarbij ik in mijn lunchpauze heb zitten schateren van het lachen.
  Het boek van Julie Zeh heb ik ook al een tijdje op mijn wensenlijstje staan, samen met haar andere boeken Vrije val en Speeldrift. Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt. Het boek van Nelleke Noordervliet wil ik ook nog graag lezen, ik heb bijna alles van haar gelezen en vind haar schrijfstijl erg prettig! Daar ben ik dus ook wel benieuwd naar, wat je daar van vindt!

  • Mijn nieuwe boeken hadden zo te zien ook die van jou kunnen zijn (ware het niet dat je een early adopter was van Taal is…). Dit wordt mijn eerste Noordervliet – ik ben benieuwd!

 3. Ben vandaag juist naar de boekhandel geweest en heb The time of my life van Cecilia Ahern gekocht. Hoop dat het een leuk boek is, want in België zijn buitenlandse boeken duur. Gelukkig ga ik overmorgen naar Engeland = boekentijd 🙂
  Het boek van Michael Berg lijkt me wel wat, het staat al op m’n verlanglijstje!

  • Katrien, is dat een nieuwe van Ahern? Ik had er nog niet van gehoord. Had je niet beter kunnen wachten totdat je in Engeland was? Oja, boekengek=kopen wat je ziet, right?

   Veel plezier in Engeland.

   • Ja, het is een nieuwe! Ergens in de afgelopen maanden uitgekomen.
    Ik had misschien beter gewacht, maar ja, het omzetten van euro naar pond kost ook geld en de kosten van de reis etc, dus uiteindelijk maakt het allemaal niet zoveel uit.
    Ik kijk er inderdaad naar uit, maar ik ga maar enkele boeken kopen, dus wat me echt interesseert en op mijn lijstje staat.

   • Nee, ik hou ook wel van dystopia, heb ik het laatste jaar ontdekt. Ik las het vroeger gewoon nooit of alleszins zeer weinig. Weet jij al wanneer je Corpus delicti gaat lezen?

   • Nadine, *Corpus Delicti * staat niet hoog op mijn lijstje omdat ik nog heel veel te lezen heb. Eind augustus zou kunnen als je “samen” wilt lezen. Zou leuk zijn!

   • Eind augustus is prima voor mij… Later mag ook hoor, als dat beter past voor jou. Ik heb nog wel een ander boek om te lezen. 🙂

   • Nadine, laten we het gewoon zo inplannen, lukt het echt niet dan kunnen we het nog verzetten, maar op het moment heb ik nog wel plaats in Augustus. Lijkt me leuk.

    Goh, gelukkig dat je nog een ander boek te lezen hebt!

 4. Iedere keer dat ik de bib kom, ga ik op zoek naar Taal is zeg maar echt mijn ding, maar het iedere keer uitgeleend. Misschien toch maar eens kopen, heb er al veel goeds over gelezen!

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s